Hvad betyder blåt kort i håndbold?

De fleste ved, hvad gult og rødt kort betyder i håndbold. Det er nemlig det samme i de fleste sportsgrene. Det er dog ikke alle, der ved, hvad det blå kort betyder i håndbold. Det kan der være flere grunde til, men svaret på, hvad blåt kort betyder, kan du finde i denne artikel.

Mange af dem, der ikke ved, hvad det betyder, er faktisk heller ikke klar over, at det eksisterer. Det skyldes, at det er et kort, der ikke er i brug specielt ofte. Har man ikke været fan af håndbold de sidste mange år, er det derfor ikke sikkert, at man har set det før.

Betydning af blåt kort i håndbold

Det er ikke uden grund, at det er meget sjældent, at der er nogen, der får vist det blå kort i håndbold. Det er nemlig det kort, som dommeren tager frem, hvis han eller hun mener, at der er blevet begået en af de groveste forseelser i spillet.

Normalt vises der blot et rødt kort, hvis der er blevet begået en grov forseelse. Det er dog ikke altid, at det er nok, og det er i denne forbindelse, at det blåt kort kommer i spil. Det giver nemlig ikke blot spillere suspension i resten af kampen – det giver en endnu hårdere straf.

Ikke nok med, at man som spiller, der har fået vist et blåt kort, kan se frem til at tilbringe resten af kampen på bænken, så åbner det også op for, at spilleren efterfølgende kan blive idømt en karantæne.

LÆS OGSÅ:  Hvad er et skøde?

Episoden bliver indberettet

Hvis en spiller får vist det blå kort, betyder det ikke, at han eller hun straks bliver idømt en karantæne. Derimod skal det først vurderes, om forseelsen har været af en sådan karakter, at der skal gives en karantæne. Derfor vil episoden også blive indberettet.

Som følge af dette, skal den først ses igennem af en disciplinærinstans, som også får til opgave at afgøre, hvorvidt det vil være nødvendigt at sanktionere med en karantæne. Det er sket før, at det er gået begge veje, hvorfor der ikke altid gives karantæne.

I de fleste tilfælde, hvor der bliver vist et blåt kort i håndbold, skyldes det dog, at dommeren føler sig overbevist om, at der er tale om en forseelse, der er så grov, at det ikke er nok, at spilleren bliver udvist i resten af den pågældende kamp.

Hvornår blev det blå kort indført?

Det blå kort har ikke altid været en del af håndbold. Tværtimod er det et kort, der først er kommet til inden for de seneste år. Konkret blev kortet samt de regler, der hører sig med, indført i sommeren 2016. Siden da har det været en fast del af elitehåndbold.

Spiller man håndbold på et lavere niveau, er det ikke sikkert, at der spilles med det blå kort. Det varierer en del, om det er tilfældet eller ej. Til trods for, at det blev indført i 2016, fordi man mente, at der var behov for det, er det blevet brugt meget lidt siden da.