Hvad betyder cringe?

Det kan være svært at følge trop med de mange nye udtryk, der hele tiden dukker op. En stor del af dem starter med at blive populære på sociale medier som TikTok, hvorefter de bevæger sig over i daglig tale. Det er dog ikke tilfældet for alle slangudtryk.

Et udtryk som cringe har derimod eksisteret i mange år. Det har været brugt i lang tid, og bliver både brugt på de sociale medier og i daglig tale. På trods af dette, er det ikke et udtryk, som alle er bekendt med. Er du blandt dem, er du landet det helt rette sted.

I denne artikel har du mulighed for at læse mere om, hvad udtrykket betyder. Du kan ligeledes blive klogere på, hvordan det bliver brugt. Ikke nok med det, så kan du også læse om, hvor udtrykket særligt bliver brugt og af hvem.

Cringe betydning: Dette betyder udtrykket

Som der også er givet udtryk for herover, så er det ikke alle, der er bekendt med betydningen af udtrykket ‘cringe’. Det er et udtryk, der har været benyttet i mange år, men alligevel ved mange ikke, hvad det betyder. Hvis det er tilfældet for dig, så skal du læse med her.

Cringe (bliver af nogen også stavet crinch) er et udtryk, der referer til, at man har gjort eller oplevet noget tåkrummende eller akavet. Derfor kan man sagtens bruge udtrykket om sig selv, men det er naturligvis sjældent, at det bliver brugt i denne sammenhæng.

LÆS OGSÅ:  Hvad er et primtal?

Derimod bliver det ofte brugt til at beskrive noget, som en anden person har gjort. Det kan f.eks. være, at man er blevet hentet af sin mor til en fest, hvor hun har opført sig meget pinligt. I et sådant tilfælde, kan man beskrive hende og hendes opførsel som cringe.

Eksempel: ‘Min mor var så cringe, da hun hentede mig til festen. Hun prøvede at lave en joke, men der var ingen, der syntes, at det var sjovt’.

Hvor stammer ordet fra?

I modsætning til mange af de andre udtryk, der bliver hyppigt brugt på de sociale medier, er cringe faktisk et helt almindeligt engelsk ord. Derfor vil du også kunne slå det op i en engelsk ordbog. Selvom det er et engelsk ord, bliver det i dag brugt i hele verden.

Udtrykket har for alvor fundet sin popularitet på de sociale medier. Det er sket gennem de seneste år, hvor flere og flere har taget det til sig. Derfor vil du ofte også kunne støde på ordet i kommentarer, der er skrevet på sociale medier som TikTok, Instagram og YouTube.

Ofte bliver det anvendt i en forholdsvis negativ sammenhæng. Det kan være, at nogen har delt et billede eller en video på et socialt medie, som andre finder tåkrummende. I et sådant tilfælde er der mange, der vælger at kommentere, at videoen er cringe.

Sociale medier har gjort det mere populært

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at dette udtryk næppe var blevet lige så populært, uden de sociale medier. Sådan forholder det sig også for flere andre udtryk. De er startet som almindelige ord, men er med tiden blevet populære verden over på grund af de sociale medier.

LÆS OGSÅ:  Hvad er bubble tea?

Hvis du oplever, at din omgangskreds, din børn eller deslige, er begyndt at bruge udtrykket, har de sandsynligvis lært om det på f.eks. TikTok. Det kan naturligvis sagtens være, at de er stødt på det i udtrykkes oprindelige betydning, men det sker efterhånden sjældent.

Bliver ikke længere kun brugt på de sociale medier

Som der også er givet udtryk for herover, så er cringe et udtryk, der især bliver brugt på de sociale medier. Det er det faktum, at det hyppigt bruges på f.eks. TikTok, der har gjort det populært. Men faktisk er udtrykket blevet så populært, at det ikke længere kun bruges på de sociale medier.

I dag er det faktisk et ord, der i høj grad bliver brugt på skrift og i tale. Naturligvis er det ikke alle, der har taget det til sig, men det ændrer ikke på udtrykkets store popularitet. Derfor er det heller ikke utænkeligt, at du oplever, at du ofte støder på det populære udtryk.

Blandt dem, der bruger det mest, finder man selvfølgelig de yngre generationer. Her bliver det både brugt på skrift og i tale, om end det i højere grad er det første. I dag er der mange, der benytter ordet cringe, i stedet for blot at beskrive noget som akavet eller tåkrummende.

Slangudtryk kommer og går

Der er ikke nogen garanti for, at cringe bliver ved med at være et udtryk, som folk gør brug af. Det er set før, at et udtryk pludselig er blevet uhyre populært, for derefter at gå over i glemslen. Det kan derfor ikke udelukkes, at det på sigt også kommer til at ske med ordet cringe.

LÆS OGSÅ:  Hvad betyder introvert?

Hvad der dog kan modarbejde dette er, at det ikke er et opfundet ord. Derimod er der tale om et ord, der har været en del af det engelske sprog i mange år. Som følge af dette, vil det naturligvis på sin vis være et ord, man altid vil holde fast i, hvis man taler engelske.

Om det også vil være ved med at være et populært slangudtryk, der bruges til at beskrive noget pinligt, er svært at sige. Det vil dog ikke være chokerende, hvis det ender med at blive udskiftet med et andet ord, som gennem de sociale medier bliver mere populært at bruge.