Hvad betyder LMAO?

Det er ikke nogen hemmelighed, at den tekstbaserede kommunikation via IM-tjenester, SMS, socialer medier mv. har kastet mange forkortelse af sig.

Det har resulteret i, at det kan være svært at holde styr på dem alle. Det er især gældende, hvis man ikke selv benytter de mange forkortelser til dagligt. Af denne grund kan der være behov for at søge hjælp til at forstå dem.

I denne forbindelse er det naturligvis værd at pointere, at der er nogle forkortelser, der bruges mere end andre. Af denne grund er der også lettere at finde ud af, hvad de mest anvendte forkortelser og begreber egentlig betyder.

En af de forkortelser, der bruges en del, er LMAO. Sommetider blev det også skrevet som L.M.A.O., men det er dog sjældent. Formålet er nemlig, at det skal være hurtigt at skrive, og det går alt andet lige hurtigere blot at skrive LMAO.

Men hvad betyder det så?

LMAO er en forkortelse for ‘Laughing My Ass Off’. Derfor bruges det naturligvis i situationer, hvor man modtager en sjov besked. Derfor er det også et begreb, der ofte bliver brugt i stedet for LOL.

Det er vanskeligt at oversætte direkte til dansk, men den bedste oversættelse vil være til ‘Griner røven i laser’, som også er et kendt udtryk i Danmark.

Som angivet herover, er det et begreb, som ofte bruges i stedet for LOL. Oprindeligt er det tiltænkt, at det skal bruges i situationer, hvor det simpelthen ikke er tilstrækkeligt at bruge LOL. Altså, at det bruges, når det er sjovere, end at man blot ‘griner højt’.

LÆS OGSÅ:  Hvad tjener en pædagog?

På trods af, at det er en forkortelse, der har været anvendt i mange år, er det dog ikke nær så kendt og udbredt som LOL, der – som de fleste ved – er en forkortelse for ‘Laughing Out Loud’.

Hvornår bruger man LMAO?

I bund og grund er det selvfølgelig helt op til dig selv, hvornår du vælger at bruge LMAO. I og med, at det betyder ‘Laughing My Ass Off’, giver det naturligvis bedst mening at bruge forkortelsen, hvis man rent faktisk morer sig over en besked, et billede eller andet, man har fået.

Som der er givet udtryk for herover, er der dog mange, der blot gør brug af det som en form for afveksling fra at bruge LOL. Hvorvidt du også har et ønske om at gøre dette, er naturligvis helt op til dig selv at vurdere.

Bruges sjældent i talesprog

Det er meget sjældent, at der er nogen, der bruger udtrykket i talesprog. Det sker dog, at der er nogen, der har taget disse udtryk så meget til sig, at de bruger dem i talesprog. I tilfælde af, at man skal udtale det, vil man udtale det således: L-MAO.

Selvom der er tale om et meget populært udtryk, der har anvendt i rigtig mange år, er det alligevel ikke nået helt ud til masserne, som det er tilfældet med udtryk som WTF, OMG og LOL. Alle disse forkortelser er i dag kendt af langt de fleste personer.