Hvad betyder POV?

POV er en forkortelse, som man kan støde på i flere sammenhænge. Det er et udtryk, der ofte bliver brugt på sociale medier som Instagram og TikTok. Det er en forkortelse for ‘point of view’, og bruges på de sociale medier til at vise eller fortælle nok fra afsenders synspunkt.

Det er dog ikke den eneste sammenhæng, hvor dette udtryk bliver brugt. Det bliver ofte også brugt i forbindelse med film- og tv-produktioner, hvor man som seer kan følge handlingen fra en persons synspunkt. Dermed virker det nærmest som om, at man selv er den person.

Bliver hyppigt brugt på de sociale medier

Som angivet herover, så er POV et begreb, som du kan støde på mange steder. Derfor er det ikke alle, der finder det samme sted, når de støder på det første gang. Netop derfor er det svært at sige, hvad det betyder i netop den kontekst, hvor du er blevet præsenteret for det.

Hvis du har fundet begrebet på de sociale medier, bliver det brugt som forkortelse for ‘point of view’. Derfor bruges det til at vise eller fortælle noget ud fra afsenders synspunkt, hvilket blandt andet er blevet populært at gøre i videoer på TikTok.

Her kan du komme ud for, at en video f.eks. har en tekst som ‘POV: Du er mig, der lige har fået en dum parkeringsbøde’. Videoen til en sådan tekst vil måske vise en person, der går hen til en bil med en parkeringsbøde, som er blevet optaget ud fra personens synsvinkel.

LÆS OGSÅ:  Hvad betyder LMAO?

Denne type videoer er blevet meget populært at lave i løbet af de seneste år. Det er primært på TikTok, at man finder dem, men også på Instagram og YouTube kan man støde på dem. Er det her, du har fundet ordet POV, så ved du nu, hvad det betyder i denne kontekst.

Er blevet en genre i sig selv

I og med, at denne type videoer er blevet meget populære at lave, er det næsten blevet en genre i sig selv. Hvis man tager et kig på særligt TikTok, vil man derfor kunne finde mange af disse videoer, der hver især har unikke handlinger og kreative vinkler.

Netop det faktum, at det er blevet populært, har øget antallet af videoerne på TikTok. Rigtig mange har et ønske om at følge de seneste trends og tendenser i håbet om at tiltrække visninger. Derfor har mange TikTok-brugere lavet flere af disse POV-videoer.

Er du endnu ikke stødt på en sådan video på TikTok, vil det sandsynligvis ske på et tidspunkt. Som tidligere angivet, så er det desuden ikke kun på TikTok, at disse videoer er at finde. Du kan også finde dem i et stort omfang på både YouTube og Instagram.

POV bruges også i film- og tv-produktioner

Det er vigtigt at nævne, at POV også bliver brugt i forbindelse med tv- og filmproduktion. Her bliver det brugt til at vise noget fra en bestemt persons synsvinkel. Da man ser det ud fra deres øjne, kommer det til at virke som om, at man faktisk er den person.

Det er en teknik, der bliver brugt i både film og tv-serier. Det bliver primært brugt som teknik, hvis målet er at skabe en tæt og mere intim forbindelse til personen på skærmen. Da det er noget, der bruges ofte, har du sandsynligvis også selv oplevet det.

LÆS OGSÅ:  Hvad betyder rizz?

Når en film eller en tv-serie er filmet på denne måde, får seeren ofte en mere immersiv oplevelse. Det skyldes naturligvis, at det kommer til at føles som om, at man som seer er blevet plantet midt i handlingen. Derfor kan det også vise sig at være en meget intens oplevelse.

Blandt de personer, der står for at lave film og tv-serier, er det naturligvis udbredt viden. Netop derfor benytter de sig ofte af det med det formål, at du som seer skal føle dig grebet og integreret i handlingen, da du kommer til at opleve filmen eller afsnittet på en helt anden måde.

Bruges i små og store produktioner

Denne teknik har været udbredt i rigtig mange år. Derfor er det bestemt ikke en teknik, som bruges i få produktioner. Derimod er der tale om en teknik, der bliver brugt i produktioner af forskellige størrelser, hvilket omfatter både store og små.

Hvis du sidder i biografen, er det derfor ikke udelukket, at en eller flere scener i filmen er optaget på denne måde. Faktisk findes der flere eksempler på, at POV-teknikken har været brugt i store film, som har haft stor succes i biografer verden over.

Som der er givet udtryk for før, så bruges denne teknik primært til at give seerne en unik følelse af at være en del af handlingen. Det kan man nå i mål med på flere punkter, men den bedste løsning vil dog være at optage det i POV.