Hvad betyder XOXO?

Har du modtaget en SMS, e-mail eller noget tredje, der er blevet afsluttet med ‘XOXO’? I så fald kan det være, at du undrer dig over, hvad det egentlig betyder. Er det tilfældet, så er du landet det rette sted, da du får svar på dit spørgsmål i denne artikel.

Hvad står XOXO for?

XOXO er en forkortelse, der har været brugt i mange år. Det betyder ‘Hugs and Kisses’, og bruges ikke blot på nettet, men også fysisk. På dansk oversættes det blot til ‘Kram og kys’. For det meste bruges det i slutningen af breve, e-mails, beskeder på Facebook m.m.

Før i tiden var det noget, der i høj grad blev brugt af to personer, der var forelskede. Sådan er det dog ikke i dag, da det er blevet mere udbredt. Derfor er det også noget, der bliver brugt af mange, når de sender en besked, et brev e.l. til venner, forældre eller bekendte.

Som angivet herover, var det før i tiden blot mellem forelskede, at det blev brugt. I takt med, at det blev en større del af kulturen på nettet, er det blevet brugt mere løst. Faktisk er det med tiden blevet en mere normal hilsen, der nærmest er på niveau med ‘Kærlig hilsen’.

Hvad står X’et og O’et for?

Det vides ikke konkret, hvad hverken X eller O står for, når det bliver brugt i denne forbindelse. Dog er der mange, der mener, at X’et bliver brugt, fordi det signalerer, at man krydser arme i et kram, mens O’et skulle være blevet brugt, da det forestiller kyssende læber.

LÆS OGSÅ:  Hvad betyder woke?

Ofte er det dog X’et, der bliver set som kys, mens det er O’et, der bliver set som et kram. Der er nogle, der mener, at det stammer fra spansk, hvor X hedder ‘equis’, som ligger tæt på det engelske ‘a kiss’, der på dansk oversættes til ‘et kys’.

Hvor stammer det fra?

XOXO har været brugt i mange år, og går helt tilbage til brugen af et X eller kryds, der blev betragtet som et løfte. Konkret blev det brugt, da det var en tid, hvor de fleste ikke kunne skrive. Derfor underskrev de sig med et X, som blev betragtet som et mærke på ens ord.

Hertil var et kryds i slutningen af et brev ofte tolket som et tegn på ærlighed. ‘X’ var desuden også Hebraiske bogstav ved navn ‘Tau’, som blev betragtet som symbolet på Gud. Derfor var det også et tegn, der repræsenterede både helhed, ærlighed og perfektion.

Er ikke vildt udbredt i Danmark

Der bør ikke være nogen tvivl om, at XOXO ikke er noget, der bliver brugt i et stort omfang i Danmark. Der er folk, der bruger det, men slet ikke i det samme omfang, som det er tilfældet i både USA og i Storbritannien, hvor det bliver brugt hyppigt.

Beslutter du dig for at bruge det i Danmark, vil du derfor heller ikke kunne vide dig sikker på, at alle ved, hvad det betyder. Det betyder ikke, at du ikke kan bruge det, men du skal dog indstille dig på, at du kan komme ud for at skulle forklare folk, hvad det betyder.

LÆS OGSÅ:  Hvad er det største land i verden?