Hvad er PU-læder?

I dag bliver læder brugt til en lang række formål. Det er dog ikke altid, at der er tale om naturligt læder. Faktisk er det i mange tilfælde en form for kunstlæder, der bruges. Disse findes der flere af, men den mest populære slags kunstlæder, er det meget udbredte PU-læder.

Til trods for, at det er en lædertype, der i dag bruges til rigtig mange formål, herunder tøj, møbler og andet, er det langt fra alle, der ved, hvad det egentlig er. Er du en af dem, der ikke gør det, men ønsker at vide mere om det, er du heldigvis landet det rette sted.

I denne artikel får du nemlig mulighed for at læse mere om, hvad PU-læder er. Ud fra dette vil du ikke blot få en forståelse for, hvad det er og hvordan det fremstilles, men vil også få bedre forudsætninger for at vurdere, om det er et materiale, der er noget for dig.

PU-læder er en populær type kunstlæder

Der bør ikke herske tvivl om, at kunstlæder bliver brugt til rigtig mange formål i dag. Derfor er det heller ikke utænkeligt, at du ejer eller overvejer at købe noget, der er fremstillet af kunstlæder. Dog findes der flere typer kunstlæder, der alle udmærker sig på forskellige måder.

Kunstlæder er, som navnet også lægger op til, et kunstigt fremstillet produkt, der er blevet behandlet på en sådan vis, at det både ligner og føles som læder. Som sagt, så findes der flere typer kunstlæder, men den mest populære af slagsen, er det såkaldte PU-læder.

LÆS OGSÅ:  Hvad hedder julemandens rensdyr?

PU-læder er ofte produceret af oksehuder

Langt de fleste har flere gange i løbet af deres liv stiftet bekendtskab med PU læder, uden at vide, hvad det egentlig er. Det er en særlig type kunstlæder, som i de fleste tilfælde af produceret af oksehuder. Det er ikke altid tilfældet, men i hovedparten af tilfældene, er det.

De oksehuder, der bruges til produktionen, er blevet garvet og præget med et lædermønster, så det kommer til at ligne, at der er tale om naturligt læder. Til slut bliver det behandlet med polyurethan, der er et plastmateriale, der er med til at give PU-læderet en slidstærk kvalitet.

Hvad er fordelene ved PU-læder?

I og med, at der ikke er tale om naturligt læder, kan det for nogen være svært at forstå, hvorfor det er blevet så populært. Det er nemlig ganske nærliggende at tænke, at naturligt læder er det bedste valg. Det er det naturligvis også for nogen, men ikke for alle.

Til trods for, at PU-læder er blevet behandlet med et plastmateriale, er der en række fordele forbundet med det. Derfor er det bestemt også værd at overveje, om det er det rette valg for dig. Det kan nemlig ikke udelukkes, at det vil være ideelt i din situation.

Har du ikke den store viden om, hvilke fordele, der er forbundet med at vælge PU-læderet, så er du heldigvis havnet på den rette side. Herunder kan du nemlig læse om en række af de fordele, der er forbundet med netop denne type kunstlæder.

1. Slidstærkt

En af de klare fordele ved at vælge denne lædertype er, at det er et meget slidstærkt materiale. Derfor kan det også holde til lidt af hvert. Det gør sig naturligvis gældende, uanset om man skal vælge materiale til en sofa eller et par skindbukser.

LÆS OGSÅ:  Hvad betyder habibi?

Ønsker du at vælge et materiale, der godt kan holde til hårdfør brug, så er det oplagt, at du vælger PU-læder. Til trods for, at det er slidstærkt, har det dog ikke en lang levetid, da det som regel vil begynde at slå revner. Det skal man selvfølgelig være klar over.

2. Praktisk

Står du over for at skulle købe en ny sofa eller lænestol, og har du et ønske om, at den har et læderlook? I så fald er det vigtigt, at du er klar over, at der er en lang række lædertyper at vælge mellem. Det er gældende, uanset om du vælger naturligt eller kunstigt læder.

Hvis du vil være sikker på, at du træffer et praktisk valg, bør der ikke herske tvivl om, at det rette valg er at købe en sofa, der er betrukket med PU-læder. Det populære kunstlæder kan nemlig bryste sig af at være et yderst praktisk valg.

Blandt andet er der tale om et kunstlæder, der udmærker sig ved, at det er nemt at gøre rent. Som følge af, at det er blevet behandlet med polyurethan, kan det holde til det meste. Bliver der spildt på sofaen eller stolen, kan det typisk blot tørres af med en opvredet klud.

3. Billigt

Har du et ønske om at købe et nyt møbel i læder, er det ikke sikkert, at du har lyst til at skulle betale en formue for det. Hvis det er tilfældet, så er det oplagt at vælge et møbel, der er betrukket med en form for kunstlæder, hvilket meget vel kunne være PU-læder.

LÆS OGSÅ:  Hvad betyder POV?

Gør du det, vil du nemlig kunne vide dig sikker på, at du får en god pris. Som udgangspunkt er det altid billigere at vælge kunstlæder, men det betyder ikke, at det er en dum idé. Ikke nok med, at du sparer penge, så kan du også glæde dig over, at det er et praktisk valg.

Ligeledes vil det også have den fordel, at du ikke føler dig tvunget til at være helt så nænsom med dine møbler. Sådan er der mange, der har det, hvis de har betalt i dyre domme for dem. Vil du gerne undgå dette, så er PU-læder naturligvis et ideelt valg for dig.

PU-læder bruges til flere forskellige formål

PU-læder er et materiale, der bliver brugt til rigtig mange formål. Derfor kan der også være flere årsager til, at du ønsker at vide mere om materialet. Det er dog særligt populært i forbindelse med møbler, hvor det bruges til både sofaer, stole og andet.

Selvom det i mange tilfælde er møbler, det bliver brugt til, betyder det ikke, at det ikke anvendes i andre henseender. Blandt andet bliver det også brugt til at lave tøj. Køber du et par imiterede skindbukser, er der en god chance for, at disse bukser er lavet af PU-læder.

Det faktum, at det er et både billigt og praktisk materiale gør, at det giver mening at bruge det til mange formål. Alligevel er det dog værd at understrege, at det er et materiale, der ofte bliver brugt som betræk til møbler, hvorfor det sandsynligvis også er, hvad du overvejer at bruge det til.