Hvad koster en pakke cigaretter?

Du er næppe i tvivl om, at det ikke er billigt at ryge. Det er faktisk de færreste, der er i tvivl om, at det koster rigtig mange penge. Alligevel er der mange rygere i Danmark, der betaler i dyre domme for det.

Hvis du er i tvivl om, hvad det egentlig koster at købe en pakke cigaretter, skal du være opmærksom på, at der ikke kan gives et konkret svar på dette. Det skyldes, at der er stor forskel på priserne på de forskellige cigaretpakker, der forhandles i Danmark.

Hvad er prisen for en pakke cigaretter?

Som der er givet udtryk for herover, så er der stor forskel på, hvad prisen er for en pakke cigaretter i Danmark. Derfor er det ikke muligt at give et konkret svar på, hvad det koster.

Det kan dog nævnes, at en pakke cigaretter med 20 stk. i gennemsnit har en pris på 60 kr. Der findes dog pakker, der er dyrere, mens andre er billigere. Hvad den konkret pris lyder på, afhænger derfor af dit valg af cigaretpakke og -mærke.

Hvis du ryger en pakke cigaretter om dagen i et år, vil det derfor i gennemsnit koste dig 22.000 kr. Det er en stor sum penge, der kunne have brugt til et væld af andre formål. F.eks. kunne de have været brugt på en sommerferie til en lækker destination.

LÆS OGSÅ:  Hvad betyder GG?

Er det dyrt eller billigt?

Det er svært at give et konkret svar på, om det er dyrt eller billigt at være ryger i Danmark. Det er nemlig helt op til hver enkelt person at vurdere, om de mener, at det er tilfældet eller ej. Mange mener dog, at det er dyrt, da priserne på cigaretter flere gange er blevet hævet.

Naturligvis er der stor uenighed om, hvorvidt det kan være rigtigt, at prisen for cigaretter skal hæves. Mange rygere mener ikke, at det er retfærdigt, da det er deres eget valg, om de vil ryge. Andre mener, at det er en god idé, da det kan afholde unge fra at starte med at ryge.

Under alle omstændigheder kan man konkludere, at hvis man f.eks. ryger en pakke cigaretter om dagen, så vil der være en del penge at spare, hvis man stopper. Om det er nok til at få dig til at stoppe med at ryge, er naturligvis noget, du skal gøre op med dig selv.

Hvad koster cigaretter i andre lande?

Det er naturligvis ikke ens i hele verden, hvad man skal betale for en pakke cigaretter. Derfor vil du opleve, at der er andre steder i verden, hvor det er billigere, end det er i Danmark. Omvendt vil der naturligvis også være lande, hvor det er dyrere.

Årsagen til, at der er stor forskel på, hvad cigaretter koster rundt omkring i verden er, at det er op til regeringen i hvert enkelt land at fastsætte reglerne for salg af tobak. Hertil er der også forskel på, hvad der skal betales af afgifter m.m. på cigaretterne.

LÆS OGSÅ:  Hvad er verdens mest befolkede land?

I et land som Australien er det f.eks. ikke billigt at være ryger. Derimod kan du forvente at skulle betale, hvad der svarer til cirka 140 kr. for en pakke cigaretter med 20 cigaretter. Ydermere er der også andre steder i Europa, hvor det er dyrere end i Danmark – f.eks. Norge.

Herunder kan du se en række eksempler på, hvad det koster at være ryger i andre lande i Europa:

  • Norge: 89 kr.
  • Irland: 85 kr.
  • Frankrig: 75 kr.
  • Storbritannien: 65 kr.
  • Finland: 50 kr.
  • Sverige: 42 kr.

Som du kan se herover, så er det ikke billigt at være ryger i lande som Norge og Island, hvor man skal betale på den anden side 80 kr. for en pakke cigaretter. I et land som Sverige har man dog valgt, at det ikke skal være helt så dyrt, som det er tilfældet her i Danmark.

Du vil desuden kunne opleve, at der er store forskelle på priserne, hvis du besøger et østeuropæisk land. F.eks. vil du i lande som Hviderusland, Moldova og Kazakhstan kunne købe en pakke cigaretter til mindre end 10 kr. for en pakke med 20 cigaretter.

Spar penge og skån dit helbred, ved at stoppe

Har du gjort dig tanker om at stoppe med at ryge? I så fald er det helt afgjort ikke noget, du bør tøve med. Det er der flere gode grunde til, da der følger flere fordele med, hvis du beslutter dig for at kvitte smøgerne for alvor.

Først og fremmest vil du opleve, at du kan spare rigtig mange penge, da du ikke længere skal købe cigaretter. Derudover skåner du naturligvis også dit helbred, hvorfor det faktisk kan ende med at forlænge dit liv, hvis du beslutter dig for at stoppe med at ryge.

LÆS OGSÅ:  Hvad betyder POV?

Mange penge at spare

Som der er givet udtryk for før, så kan der være en del penge at spare, hvis du stopper med at ryge. Ryger du en pakke cigaretter om dagen, vil det koste dig 22.000 kr. om året i gennemsnit. Det er penge, du kan bruge til andre formål, hvis du stopper med at ryge.

Føler du ofte, at du har svært ved at få pengene til at række, bør der derfor ikke herske tvivl om, at det er oplagt, at du vælger at stoppe med at ryge. Det er nemlig en glimrende måde at spare penge på, og ryger du meget, vil besparelsen naturligvis vise sig lynhurtigt.

Skån dit helbred

Du er næppe i tvivl om, at det ikke er sundt for dig at ryge. Til trods for dette, er der alligevel rigtig mange danskere, der ryger hver eneste dag. Der er en endda en del af de danske rygere, der er ryger en pakke eller mere om dagen, hvilket bestemt ikke er sundt.

Hvis du gerne vil skåne dit helbred og være sikker på, at du har de bedste forudsætninger for at få et langt liv, så skal du stoppe med at ryge øjeblikkeligt. Fortsætter du med at ryge, skal du være klar over, at du forkorter dit liv for hver enkelt cigaret, du vælger at ryge.

Skriv en kommentar