Hvad koster knallertkørekort?

Hvis du har et ønske om at tage kørekort til knallert, vil du sandsynligvis gerne vide, hvad det koster. Faktum er dog, at det ikke er muligt at give et konkret svar på dette. Årsagen til, at det ikke kan lade sig gøre er, at der er en række variabler, der spiller ind.

Til gengæld kan du glæde dig over, at du er landet det rette sted, hvis du gerne vil være klogere på, hvad et knallertkørekort koster. I denne artikel kan du nemlig læse nærmere om, hvad det koster at erhverve et kørekort til både lille og stor knallert (Knallert 30 og Knallert 45).

Hvad er prisen for et knallertkørekort?

Det er ikke muligt at give et konkret svar på, hvad det koster at tage kørekort til knallert. Det skyldes, at der – som sagt – er en række variabler, der spiller ind. Prisen kommer derfor til at afhænge af din alder, men også af typen af knallert, du vil tage kørekort til.

Som udgangspunkt skal du betale et fast beløb for udstedelse af selve kortet, hvor prisen afhænger af alder og kørekorttype. Du kan dog også forvente, at der vil være udgifter til andre aspekter af erhvervelsen. Det omfatter bl.a. pasfoto og en eventuel teoribog.

Hertil er det også et krav, at du har gennemført et førstehjælpskursus, inden du kan tage knallertkørekort. Der er ikke en fast pris på dette, da det er et særskilt kursus, som ikke er den del af undervisningen. Prisen for dette afhænger derfor at dit valg af udbyder.

Består du ikke dine prøve første gang, skal du selv betale for en ny prøve. Det gør sig gældende, uanset om det er den teoretiske eller praktiske prøve, du ikke har bestået. Uanset om det er den ene eller anden prøve, vil det koste yderligere 230 kr. at aflægge en ny prøve.

LÆS OGSÅ:  Hvad betyder blåt kort i håndbold?

Pris på kørekort til lille knallert

Ønsker du at tage kørekort til lille klart, vil prisen afhænger af din alder. Hvis du er under 18 år, skal du betale en pris på 510 kr. Helt så meget kommer du ikke til at slippe, hvis du er over 18 år. I så fald kan du nemlig forvente at slippe med en regning på 140 kr.

I denne forbindelse er det vigtigt at nævne, at der er nogle kommuner, der tager et ekstra gebyr for at udstede et knallertkørekortet. Derfor er du nødt til at undersøge, hvorvidt dette er tilfældet i din kommune, såfremt du ønsker at være på den sikre side.

Skulle det vise sig, at du ikke består din teoretiske eller praktiske prøve i første hug, er det intet problem, da du blot kan forsøge igen. Dog vil du selv skulle betale for en ny prøve. Prisen for en ny teori- eller køreprøve lyder på 230 kr.

Pris på kørekort til stor knallert

Har du et ønske om at tage kørekort til stor knallert, så skal du først og fremmest være klar over, at det ikke er alle, der har den mulighed. En stor knallert kan nemlig køre 45 km/t, hvorfor det er blevet besluttet, at man skal være 18 år gammel, for at føre en stor knallert.

Af denne grund er det naturligvis også et krav, at du er fyldt 18 år, inden du kan tage kørekort til stor knallert. Ønsker du at gøre dette, så koster det dig 290 kr. Det er dog slet ikke sikkert, at du har brug for et sådant kørekort, da du kan være undtaget, hvis du har andet kørekort.

LÆS OGSÅ:  Hvad er et skøde?

Hvad der menes med dette er, at hvis du har kørekort til enten bil eller motorcykel, har du derimod også førerretten til en knallert. Har du endnu ikke kørekort til bil, men har du planer om det, vil det bedre kunne svare sig at erhverve dette kørekort, end til stor knallert.

Mistet knallertkørekort: Hvad koster et nyt?

Har du mistet dit knallertkørekort, er det vigtigt, at du får udstedt et nyt. Heldigvis er det ikke noget, der er specielt vanskeligt. Du skal blot møde op hos Borgerservice, hvor du kan få udstedt et nyt. Når du ankommer, skal du huske at medbringe et gyldigt billede og legitimation.

I nogle tilfælde kan de hjælpe dig med at tage et billede hos Borgerservice. Derfor kan det være en god idé at rette henvendelse til dem, inden du dukker op. Er du heldig, kan du nemlig slippe for at betale for et portræt- eller pasfoto hos en fotograf.

Skal du have et nyt kørekort til knallert, fordi du har mistet det, vil det koste dig 140 kr. at få det udstedt. Når du går fra Borgerservice, kan du få et midlertidigt kørekort, som kan bruges, indtil du modtager det nye. Ofte er det fremme inden for mellem seks og ti hverdage.

Hvornår kan man få knallertkørekort?

Vil du gerne have kørekort til knallert, kræver det naturligvis, at du er gammel nok. Inden du kan få udstedt dit kørekort og dermed får retten til at køre på lille knallert, skal du være fyldt 15 år. Du kan dog starte på din undervisning en kende tidligere.

Da du kan starte med din undervisning, når du er 14 år og 6 måneder, vil det reelt set være muligt at få kørekort til lille knallert på din 15-års fødselsdag. Undervisningen til dette formål bliver arrangeret af din kommune og foregår typisk på en kommunal ungdomsskole.

LÆS OGSÅ:  Hvad betyder toxic?

For at kunne få udstedt et kørekort, der giver dig retten til at føre en lille knallert (som også kaldes for Knallert 30), og du er under 18 år, skal du opfylde følgende krav:

  • Du skal gennemføre 30 lektioners undervisning á 45 minutter, som fordeler sig på hhv. teori, kørsel på øvebane samt trafikkørsel
  • Du skal have består en teoretisk prøve og en praktisk køreprøve

Desuden er det et krav, at forløbet har en varighed på mellem to uger og seks måneder. Du kan først aflægge din praktiske prøve, når du har gennemført et førstehjælpskursus med navnet ‘Færdselsrelateret førstehjælpskursus for knallertførere’.

Kurset skal tages særskilt, og du har som regel selv ansvaret for at finde en udbyder af det. Det har en varighed på i alt otte timer, der fordeler sig på hhv. fire timers færdselsrelateret førstehjælp og fire timers basal genoplivning.

Må kan køre på knallert uden kørekort?

Hvis du er fyldt 18 år før den 19. januar 2013, er det lovligt at køre på lille knallert, uden at have et knallertkørekort. Den 19. januar 2013 blev nye regler indført, der betyder, at du skal have kørekort i kategorien LK (lille knallert), hvis du vil køre på knallert.

Disse regler gælder, hvis du er over 18 år, men ikke har taget kørekort til enten bil, motorcykel eller stor knallert, samt hvis du ikke tidligere har taget knallertbevis i Ungdomsskolen. Det er også et krav, at du gennemfører en teoriprøve hos politiet, inden du kan få et kørekort til knallert.

Hvad det konkret betyder er, at hvis du er fyldt 18 år efter 19. januar 2013, er det ikke tilladt for dig at køre på knallert, hvis du ikke har kørekort til enten bil, motorcykel eller knallert. Vil du køre på knallert, og er du over 18 år, kan du vælge at tage kørekort til stor knallert (Knallert 45).