Hvem er Andrew Tate?

Andrew Tate, hvis borgerlige navn er Emory Andrew Tate III, er en britisk-amerikansk influencer, forretningsmand og tidligere professionel kickbokser.

Han begyndte at dyrke kickboksning i 2005, og fire år efter vandt han sit første mesterskab. Han tiltrak sig ikke større opmærksomhed, før han i 2016 deltog i det britiske realityprogram ‘Big Brother’, hvor han blev trukket ud af programmet, efter at hans kommentarer på sociale medier vakte opsigt.

Efterfølgende begyndte han at tilbyde betalte kurser og medlemskaber via sin hjemmeside, og blev senere berømt på internettet, ved at promovere en ‘maskulin og luksuriøs livsstil’. Hans udtalelser har medført, at han er blevet suspenderet fra flere sociale medier.

Blev født i USA

Emory Andrew Tate III blev født den 1. december 1986 på Walter Reed Army Medical Center i Washington, D.C. Han er blandet race, da hans far, Emory Tate, var afroamerikansk. Hans far var international skakmester, mens hans mor arbejdede som cateringassistent.

Han har en bror ved navn Tristan, som han sammen er vokset op med i Chicago, Illinois og Goshen, Indiana. Da hans forældre blev skilt, tog hans mor ham og Tristan med til England. Han er blevet opdraget efter den kristne tro, og lærte at spille skak i en alder af 5 år. Han deltog i turneringer med voksne som barn.

Karriere inden for kickboksning

Andrew Tate begyndte at træne boksning og anden kampsport i 2005, og arbejdede sideløbende i tv-reklamebranche, så han kunne forsørge sig selv. I november 2008 blev han rangeret som den syvende bedste kickbokser i Storbritannien i sin vægtklasse af International Sport Kickboxing Association (ISKA).

Allerede året efter vandt han sit første mesterskab, da han vandt det britiske ISKA Full Contact Cruiserweight Championship i Derby. Det medførte, at han blev rangeret som nr. 1 i sin division i hele Europa. Som kickbokser giv Tate ofte under navnet ‘King Cobra’.

I 2011 vandt Tate sit første ISKA-verdensmesterskab i en omkamp mod Jean-Luc Benoit. Han vandt kampen på knockout, efter at have tabt den første kamp til Benoit ved en dommerafgørelse. I 2012 tabte han Enfusion-mesterskabet til Franci Grajš.

Inden sit nederlag var han rangeret som den næstbedste kickbokser i verden i sin vægtklasse. I 2013 vandt han sit andet verdensmesterskab i ISKA-regi efter en kamp på 12 runder mod Vincent Petitjean, hvilket gjorde ham til verdensmester i to vægtklasser.

Big Brother-skandale

Andrew Tate blev først for alvor kendt i offentligheden i 2016, hvor han deltog i det britiske realityprogram ‘Big Brother’. Han deltog i den 17. sæson af det populære program.

Mens han var en del af programmet, endte han i massiv modvind, da det blev opdaget, at han havde fremsat både homofobiske og racistiske kommentarer på Twitter. Det medførte, at han blev fjernet fra showet efter seks dage.

Det var dog ikke blot på grund af disse udtalelser, at det blev besluttet, at han skulle trækkes ud af programmet. Det skyldtes i lige så høj grad, at en video af, at han slår en kvinde med et bælte, var begyndt at florere på nettet.

Både Tate og kvinden udtalte efterfølgende, at de var venner, og at det, der forgik i videoen, var med samtykke. Senere har mediet Vice rapporteret, at han faktisk blev fjernet fra programmet, da han blev efterforsket af politiet. Denne sag blev dog lukket i 2019, uden at han blev tiltalt for noget.

Har drevet flere internetbaserede forretninger

Andrew Tate har drevet flere internetbaserede forretninger. Bl.a. driver han en hjemmeside, hvor han tilbyder diverse kurser om, hvordan man bliver rig og scorer kvinder. Ifølge hans hjemmeside, har han også drevet en webcamforretning, hvor hans kærester var hans ansatte.

Tate og hans bror Tristan startede denne forretning sammen, og havde op mod 75 kvinder ansat som webcam-modeller. De skulle sælge ‘falske hulkehistorier’ til mandlige kunder, hvilket de hævder at have tjent millioner af dollars på. Senere har han selv udtalt, at det var en lettere lyssky forretningsmodel.

LÆS OGSÅ:  Hvem var Holger Danske?

Hustler’s University

Tate stod også i spidsen for Hustler’s University, som var en platform, hvor medlemmer betalte et månedligt abonnement på 49,99 dollars, for at blive rådgivet om, hvordan man kan tjene penge uden et job, herunder kryptovaluta, copywriting og e-handel, hvilket foregik via videoer og en Discord-server.

Platformen blev hurtigt populært på grund af Tates egen promovering af den, men også på grund af dens affiliate marketing-program, hvor medlemmer kunne få en kommission for at rekruttere andre til platformen.

Tate blev især kendt i 2022, da han bad sine medlemmer på Hustler’s University om at dele store mængder videoer af ham på de sociale medier, da han ønskede at maksimere sin eksponering på de forskellige platforme.

I august 2022 havde platformen mere end 100.000 medlemmer, men i samme måned trak virksomheden Stripe, som stod for deres betalinger, sig fra deres aftale. Desuden valgte de også at lukke ned for deres meget omtalte affiliate marketing-program i denne måned.

The Real World

Efter at have lukket ned for Hustler’s University, skulle man måske tro, at Tate var færdige med at drive sådanne platforme. Det var han dog ikke, for i oktober 2022 lancerede han en ny version af platformen, som denne gang havde fået navnet ‘The Real World’.

Hertil driver han også et privat netværk, der hedder ‘The War Room’, som bliver beskrevet som et ‘globalt netværk, hvor eksempler på individualisme arbejder for at befri det moderne menneske fra socialt induceret fængsling’.

Stort navn på de sociale medier

Tate har flere gange tiltrukket sig opmærksomhed på grund af sine tweets. Blandt andet har han delt flere tweets, hvori han giver udtryk for, at ofte for seksuelle overgreb deler en del af ansvaret for, at det er sket. I 2017 blev han desuden kritiseret for at tweete, at depression ‘ikke findes’.

Oprindeligt blev han kendt i højreekstreme kredse på nettet, da han bl.a. deltog i InfoWars, men også på grund af sine relationer til højreekstremistiske personer såsom Mike Cernovich, Jack Posobiec og Paul Joseph Watson.

I en række år havde han været kendt på nettet, men det var først i midten af 2022, at han for alvor blev kendt. Det medførte, at der blev søgt mere efter ham på Google, end om Donald Trump og coronavirus.

Han har også udtalt, at kvinder ‘hører til i hjemmet’, og at de ‘ikke kan køre bil’. Desuden har han sagt, at kvinder er ‘givet til manden og tilhører manden’, ligesom han har sagt, at han foretrækker at date yngre kvinder, da de sandsynligvis har haft sex med færre mænd.

Retur til Twitter

I november 2022, efter Elon Musk havde købt Twitter, vendte Tate retur til det sociale medie. I december 2022 lavede han sjov med Greta Thunberg og bad om hendes e-mailadresse, så han kunne sende en liste over sine knap så miljøvenlige biler.

Thunberg svarede på henvendelse fra Tate, ved at give ham en falsk e-mailadresse, hvilket skabte stor opmærksomhed på det sociale medie. Det medførte, at Thunbergs svar til Tate blev et af de mest likede opslag på det sociale medie nogensinde.

Ifølge The Guardian er Tate meget populær blandt britiske drenge, som efterligner hans sætninger og filosofi. Desuden skrev mediet i februar 2023, at ‘stort set alle forældre i Storbritannien’ havde hørt om Tate. Forældre og skolelærere udtrykte bekymring over, at han påvirkede drenge til at udvise kvindefjendsk og aggressiv adfærd.

I en undersøgelse fra 2023, der blev udført af ‘Hope not Hate’, viste, at otte ud af ti britiske drenge i alderen 16-17 år havde set Tates videoer, og at 45% af britiske mænd i alderen 16-24 år havde et positivt syn på ham. Til sammenligning havde kun 1% af britiske piger i alderen 16-17 år et positivt syn på ham.

Suspenderet fra flere platforme

Tre af Tates Twitter-konti er blevet suspenderet. I 2021 lavede han en konto, for at omgå en tidligere suspendering. Denne blev først verificeret af Twitter, men senere blev den permanent fjernet, ligesom Twitter udtalt, at profilen var blevet verificeret af dem ved en fejl.

LÆS OGSÅ:  Hvem var Martin Luther King?

I august 2022 blev Tate permanent udelukket fra både Facebook og Instagram. På sidstnævnte platform havde han mere end 4,7 millioner følgere. Moderselskabet Meta hævdede, at han havde overtrådt deres politik om ‘farlige organisationer og enkeltpersoner’.

TikTok, hvor hans videoer er set mere end 13 milliarder gange, fjernede hans konto, efter at have fastslået, at den overtrådte deres politik om ‘indhold, der angriber, truer, opfordrer til vold mod eller på anden måde dehumaniserer et individ eller en gruppe’.

Kort tid efter kom det frem, at YouTube også havde besluttet sig for at suspendere hans kanal med henvisning til, at han havde begået flere overtrædelser. Bl.a. blev han anklaget for at have delt hadefulde ytringer samt misinformation om coronavirus.

Til trods for dette, blev hans indhold ved med at cirkulere på både Facebook, Instagram og TikTok. Efter suspenderingen flyttede han sit indhold til platforme som Gettr og Rumble, hvilke gjorde sidstnævnte til den mest downloadede app i App Store for en stund.

Personligt liv

I 2017 flyttede Tate fra Storbritannien til Rumænien. Han har selv forklaret, at han flyttede, da han godt kunne lide ‘at bo i lande, hvor korruption er tilgængeligt for alle’. Han mente også, at det var mindre sandsynligt, at han ville blive anklaget for voldtægt i Rumænien.

I denne forbindelse udtalte han også, at han mente, at det rumænske politi ville bede kvinder, der anmeldte en voldtægt, om at give ‘beviser’ eller ‘videooptagelser’. Men Tate påpegede, at i den vestlige verden, hvor MeToo er meget fremme, vil enhver kvinde ‘på ethvert tidspunkt i fremtiden kunne ødelægge dit liv’.

Tate blev opdraget som kristen, men blev senere ateist. I starten af 2022 blev han dog igen kristen og sagde, at han hver måned gav 16.000 pund til den ortodokse kirke i Rumænien. I oktober 2022 gik en video af Tate, der bad i en moské i Dubai, viralt. Herefter udtalte han, at han var konverteret til islam.

Den 4. marts 2023, mens han sad fængslet i Rumænien, meddelte hans juridiske hold, at han ‘har en mørk plet på sin lunge’, og at det højst sandsynligt er en tumor. Det resulterede i rygter om, at han har lungekræft, men det afviste han selv i et tweet den 5. marts.

Efterforsket af politiet flere gange

Andrew Tate har flere gange været efterforsket af politiet. Første gang han var i politiets søgelys var i Storbritannien, hvilket senere fik ham til at flytte til Rumænien. Her har han også flere gange været efterforsket, og i december 2022 blev både han og hans bror anholdt af rumænsk politi.

Efterforsket af britisk politi i 2015

I januar 2023 kunne VICE News rapportere, at Tate var blevet anklaget for voldtægt af to kvinder. Hertil var han også blevet anklaget for kvælning af en tredje kvinde. Alle tre anklager er blevet afvist af Tate selv.

I 2019, efter en fire år lang efterforskning, afviste Crown Prosecution Service at rejse sigtelse mod Tate, da de beviser, der var i sagen, ‘ikke opfyldte vores juridiske test, og der var ingen realistisk udsigt til en domfældelse’, og at ‘det ville være forkert at sige, at der kun var et problem’ med beviserne.

De tre kvinder har kommenteret, at sagen blev behandlet forkert, hvilket har fået politiet til at undskylde for forsinkelser i efterforskningen, mens politiet ifølge Tate ‘fandt beskeder på pigernes telefoner’, der modbeviste, hvad de havde anklaget ham for.

Efterforskning og fængsling i Rumænien

Den 11. april 2022 ringede en mand til den amerikansk ambassade for at fortælle dem, at hans ekskæreste, der er amerikansk statsborger, blev holdt fanget af Andrew og Tristan Tate i deres luksuriøse villa i Pipera i Rumænien.

Det fik det rumænske politi til at storme huset samt et nærliggende webcamstudie, der ejes af Tate-brødrene, hvor de fandt fire kvinder. To af dem, den amerikanske kvinde og en rumænsk kvinde, fortalte politiet, at de blev tilbageholdt mod deres vilje.

Disse udtalelser medførte, at der blev startet en efterforskning af menneskehandel og voldtægt af DIICOT, der er en enhed, der efterforsker organiseret kriminalitet i Rumænien. De to brødre blev afhørt og løsladt, men dengang blev de dog afhørt som vidner snarere end mistænkte.

LÆS OGSÅ:  Hvem opfandt håndbold?

Anholdelse i december 2022

Den 29. december 2022 blev Andrew og Tristan Tate anholdt sammen med to kvinder. Alle fire er mistænkt for menneskesmugling og dannelse af en organiseret kriminel gruppe, mens en af dem også er mistænkt for voldtægt. Det er dog ikke blevet oplyst, hvem det er.

DIICOT anklager Tate-brødrene for at bruge ‘loverboy-metoden til at tiltrække kvinder. Det betyder, at de giver udtryk for, at de vil indgå i et romantisk forhold med kvinderne, men i virkeligheden tvinger de dem til at lave eksplicit indhold, som de kan sælge på nettet.

Efter sigende har DIICOT fundet frem til seks potentielle ofre. Rygter på sociale medier gik på, at Tate blev anholdt på grund af en video, han lavede, som var henvendt til Greta Thunberg. Dette er dog efterfølgende blevet benægtet af de rumænske myndigheder.

Efter at have været varetægtsfængslet i 24 timer, valgte en dommer at forlænge fængslingen med 30 dage. Dette ankede de, men anken blev afvist den 10. januar. I henhold til rumænsk lov kan fængslingen maksimalt forlænges med 180 dage. En af kvinderne er desuden blevet truet med et sagsanlæg af Tate-brødrene.

Beslaglæggelse af aktiver

De rumænske myndigheder beslaglagde i alt 29 aktiver, hvilket omfatter 15 biler og 10 ejendomme. Derudover blev der også beslaglagt dyre ure samt store pengebeløb, der tilhører enten brødrene eller deres virksomheder. I alt havde aktiverne en værdi på over 4 millioner dollars.

Ender det med, at de bliver dømt for de ting, de er blevet anklaget for, vil det medføre, at deres aktiver bliver overdraget til staten. Herefter vil de blive solgt med henblik på at bruge pengene til at betale for erstatning til eventuelle ofre.

Den 5. januar havde to potentielle ofre for Tate-brødrenes gerninger sluttet sig til sagen som civile parter. Derfor havde de også indgivet erklæringer mod brødrene. 14. januar blev de mange biler transporteret fra Tate-brødrenes hjem til et lager, hvor de bliver opbevaret.

Manglende kopi af beviser i sagen

Den 7. januar udtalte en af Tate-brødrenes advokater, at deres juridiske hold endnu ikke havde modtaget en kopi af de beviser, der var blevet fremlagt til dommeren af den rumænske anklagemyndighed.

Advokaten sagde også, at brødrene ikke havde fået en korrekt oversættelse under deres høring i forbindelse med forlængelse af deres fængsling. Han bad om muligheden for at konfrontere ofrene i retten og sagde, at nogle af de seks potentielle ofre, som DIICOT havde identificeret, ikke havde indgivet en anmeldelse mod de mistænkte.

Andrew Tate var kortvarigt på hospitalet til kontrol, før han blev returneret til fængslet. To kvinder, der har boet sammen med Tate-brødrene, har offentligt forsvaret dem, og yderligere to, som er en del af de seks påståede ofre, der er identificeret af DIICOT, har nægtet, at de er ofre.

Forlængelse af varetægtsfængsling igen

Den 20. januar blev Tristan og Andrew Tates fængsling forlænget frem til den 27. februar. Rettens begrundelse var, at man havde et ønske om at sikre efterforskningen, og at man ville undgå, at de to brødre forlod landet, hvis de blev løsladt.

Den 25. januar, da han blev ført til afhøring af DIICOT, sagde Andrew, at sagen mod ham var ‘tom’, ligesom han udtalte til den fremmødte presse, at ‘de ved, at vi ikke har gjort noget forkert’. Den 1. februar ankede han afgørelsen om at forlænge deres fængsling. Anken blev afvist af Bukarest Court of Appeal.

Samme dag blev Tina Glandian, en advokat, der tidligere har repræsenteret Chris Brown og Mike Tyson, føjet til det juridiske hold. Hun delte en offentlig erklæring om, at situationen udgjorde en ‘krænkelse af internationale menneskerettigheder’.

Den 21. februar forlængede en rumænsk domstol endnu en gang deres fængsling med yderligere 30 dage.

Sagsanlæg mod påstået offer

Både vidner og anklagere i sagen mod Tate-brødrene har været udsat for chikane på nettet. I februar 2023 bekræftede de to brødres juridiske hold, at der var blevet sendt et potentielt sagsanlæg til et af de påståede ofre i december 2022, hvor hun blev truet med at blive sagsøgt for 300 millioner dollars på grund af ærekrænkende udtalelser.

Sagens anklager har fået fat i påståede aflytninger af telefonopkald, der blev foretaget af Tate til to af hans medarbejdere, hvori han bad dem om at lobbye for to rumænske højrefløjspolitikere, George Simion og Diana Iovanovici Șoșoacă, for at få dem til at støtte hans løsladelse.