Hvordan afmelder man Spotify Premium?

Har du besluttet dig for, at du ikke længere ønsker at være abonnent hos Spotify, skal du have opsagt Spotify Premium. Heldigvis er det ikke noget, der er videre vanskeligt, hvorfor det kan klares på få minutter.

Selvom det ikke er svært at afmelde Spotify Premium, er det ikke alle, der ved, hvordan de skal bære sig ad med dette. Er du blandt dem, der ikke ved, hvordan man gør, er du heldigvis landet det rette sted, da du herunder får en guide til netop dette.

Sådan afmelder man Spotify Premium

Er du fast besluttet på, at du ikke længere ønsker at betale for at lytte til musik hos Spotify, skal du opsige dit abonnement. Det kan du gøre til enhver tid, da du blot skal følge de trin, du kan læse om herunder:

  1. Start med at gå ind på Spotifys hjemmeside, hvor du logger ind på din konto
  2. Under punktet ‘Dit abonnement’ finder du et punkt, hvor du kan klikke på ‘Skift abonnement’
  3. Nu skal du rulle ned til ‘Opsig Spotify’, hvor du kan klikke på et punkt, der hedder ‘Opsig Spotify Premium’

Når du har fulgt de tre trin herover, har du opsagt dit abonnement. Det betyder, at du ikke længere skal betale for at lytte til musik, podcasts mv. Det vidner om, at det er nemt at opsige sit abonnement, hvis man har et ønske om dette.

LÆS OGSÅ:  Hvordan sletter man en Instagram-profil?

Opsiges ikke med det samme

Når du har opsagt Spotify Premium, betyder det ikke, at du bliver udelukket med det samme. Derimod har du adgang til Premium-versionen af streamingtjenesten indtil næste faktureringsdato. Ved denne dato overgår du i stedet til den gratis version.

Derfor skal du ikke frygte, at du med det samme bliver smidt ud af din konto. Derimod kan du lytte i hele den periode, du allerede har betalt for. Når denne periode ophører, kan du fortsat lytte, men det bliver via den gratis version af Spotify, hvor der også afspilles reklamer.

Du mister ikke dine playlister

Hvis du har besluttet dig for, at du ikke længere vil betale for Spotify Premium, betyder det ikke, at du kommer til at miste alle dine playlister mv. Tværtimod bliver det helt gemt, da din konto ikke slettes, men i stedet blot overgår til Spotify Free.

Derfor kan du stadig tilgå både dine playlister og din gemte musik via din konto. Musikken kan du selvfølgelig også stadig afspille, men den vil dog blive afspillet med reklamer, hvilket du undgår, hvis du beholder dit betalte abonnement hos streamingtjenesten. 

Hvorfor kan jeg ikke ændre mit abonnement?

Hvis det viser sig, at du ikke kan ændre eller opsige dit abonnement, kan der være flere grunde til dette. For det meste skyldes det, at du har et abonnement, der er knyttet til et partnerfirma, hvilket ofte er enten en mobil- eller internetudbyder, der tilbyder en bedre pris.

Har du et ønske om at opsige dit abonnement, kan det derfor ikke gøres med de trin, der er beskrevet herover. Derimod skal du finde den konkrete partners kontaktlink, hvilket du kan gøre på din kontoside under det punkt, der hedder ‘Betaling’.

LÆS OGSÅ:  Hvordan opdaterer jeg min Mac?

Der er desuden mange brugere, der ikke betale for deres abonnement via Spotify, men derimod via iTunes, fordi de har oprettet sig på en iOS-enhed. Hvis det er tilfældet, så skal du finde Apples vejledning til at opsige abonnementet.

Får du trukket penge, selvom du har Spotify Free?

Hvis du kan se på din konto, at du har Spotify Free, vil det sige, at du ikke har et abonnement, du kan opsige. Ligeledes vil der heller ikke være betalingsoplysninger tilknyttet denne konto. Derfor er det heller ikke muligt, at du bliver trukket penge for denne konto.

Oplever du, at du alligevel får trukket penge af Spotify, kunne det tyde på, at du har et Premium-abonnement, der er tilknyttet en anden konto. Du bør derfor prøve at logge af og logge på igen med andre loginoplysninger, for at se, om du har en anden konto.

Kontakt kundeservice, hvis du oplever problemer

Skulle det vise sig, at du ikke kan finde den konto, som trækker penge fra din konto, er det en god idé at tage kontakt til kundeservice hos Spotify. Her kan du få hjælp til at finde den konto, hvor du har et aktivt Spotify-abonnement, som du betaler for.

I denne forbindelse er det naturligvis værd at nævne, at du først bør starte med at undersøge, om du selv kan finde frem til denne konto, ved at forsøge med en række forskellige loginoplysninger. Som udgangspunkt bør du forsøge dig med alle e-mailadresser, du har adgang til.

Du kan nemt genoptage dit abonnement

Der kan være flere grunde til, at du har et ønske om at opsige dit abonnement hos Spotify. Det kan skyldes, at du ikke får brugt det, at du har skiftet til en anden tjeneste, eller du blot vil holde en pause. Uanset hvad der er årsagen til, er det nemt at stoppe det.

LÆS OGSÅ:  Hvordan bliver man efterretningsagent?

Hvis du på et tidspunkt finder ud af, at du gerne vil bruge Spotify til at lytte til musik eller podcast, uden at skulle lytte til reklamer, kan du sagtens genoptage dit abonnement. Derfor betyder det ikke, at alle dine data ender med at blive slettet, når du opsiger det.

Ved du f.eks., at du ikke kommer til at bruge dit abonnement i en periode på tre måneder, kan du sagtens opsige det, for derefter at genoptage det igen. Derfor bør det naturligvis ikke være det, der afholder dig fra at opsige dit Premium-abonnement.