Hvordan afmelder man Viaplay?

Har du besluttet dig for, at du ikke længere ønsker at være kunde hos Viaplay? Hvis ja, så er næste skridt at få afmeldt dit abonnement. Det er dog ikke alle, der oplever, at det er helt så let, som det kan lyde til at være.

Det hænger sammen med, at der flere kontotyper hos Viaplay, og derfor er der også forskel på, hvordan man skal bære sig ad med at afmelde sin konto. Har du f.eks. oprettet din konto via iTunes, er det ikke muligt for dig at opsige dit abonnement på Viaplays webside.

Sådan opsiger du dit abonnement som Viaplay-kunde

Det er ikke svært for dig at opsige dit abonnement, hvis du har oprettet det via deres hjemmeside. Hvis du har det, er det nemlig også her, du skal opsige det. For at gøre dette, skal du først klikke på ‘Kontooversigt’ i øverst og dernæst på ‘Håndter pakken’.

Her vil du kunne se alle de pakker, der bliver tilbudt af Viaplay. Ved den af deres pakker, du har valgt, kan du finde en knap, du kan bruge til at opsige dit abonnement. For at gøre dette, skal du trykke på ‘Opsig pakken’, og dernæst skal du følge de trin, du får vist på skærmen.

Når du har gennemført din opsigelse, vil du få fremsendt en mail, hvori det bliver bekræftet, at dit abonnement er opsagt. Hvis du ikke har modtaget noget, bør du kigge i din SPAM-mappe. Er der heller ikke noget, bør du kontrollere, at din opsigelse faktisk er gået igennem.

LÆS OGSÅ:  Hvordan kan jeg se mine recepter?

Efter at have opsagt din Viaplay-pakke, skal du ikke tro, at du bliver smidt af tjenesten med det samme. Derimod vil du kunne bruge den frem til den dato, hvor du skulle have betalt for fornyelsen. I denne periode bør du naturligvis sørge for at se alt, hvad du vil nå at se.

Sådan gør du, hvis du er iTunes-kunde

Hvis du ikke har tegnet dit abonnement via deres hjemmeside, men i stedet har gjort det via din iPhone eller iPad, så kan du ikke opsige dit abonnement på deres hjemmeside. I stedet er det noget, der skal klares via enten en iPhone eller iPhone.

Selvom det er en smule mere kompliceret, end hvis du blot kunne afmelde dit abonnement på deres hjemmeside, kræver det heldigvis blot, at du følger disse trin.

  1. Start med at klikke på ‘Indstillinger’ på din enhed, hvorefter du skal trykke på dit Apple ID øverst. Herfra skal du klikke på ‘iTunes & App Store’.
  2. Dernæst skal du trykke på ‘Apple ID: example@mail.com’, inden du kan trykke på ‘Vis Apple ID’ og logge ind.
  3. Under det punkt, der hedder ‘Abonnementer’, kan du håndtere alle de abonnementer, der er blevet tegnet via apps på din enhed. Derfor er det også her, du kan finde dit Viaplay-abonnement.

På lige fod med at have opsagt din Viaplay-pakke på deres hjemmeside, vil du fortsat kunne bruge den frem til, at den betalte periode er ovre, når du opsiger via en iPhone eller iPad.

I tvivl om du betaler via iTunes?

Hvis du ikke er sikker på, om du har oprettet din konto og tilmeldt dig dit abonnement via iTunes, er det heldigvis nemt at finde ud af. Det kan du nemlig finde ud af, ved at gå ind under ‘Kontooversigt’, hvor du vil få vist, hvordan du betaler for dit abonnement.

LÆS OGSÅ:  Hvordan afinstallerer man programmer på Windows 11?

Her vil du under overskriften ‘Betaling’ kunne se, om dit abonnement bliver betalt via iTunes eller ej. Hvis det viser sig at være tilfældet, så skal du følge de trin, der er beskrevet herover, for at kunne opsige dit abonnement hos den kendte streamingtjeneste.

Opsig Viaplay fra din TV-leverandør

Det er også meget udbredt at have Viaplay via sin TV-leverandør. Det er noget, som de fleste af dem tilbyder. F.eks. er det både noget, der tilbydes af Viasat, YouSee og Waoo. Er det via en af dem, du har en pakke hos Viaplay, så skal du kontakte dem for at opsige den.

Det skyldes, at hvis du har Viaplay via din TV-leverandør, så betaler du ikke direkte til Viaplay. Derfor vil det heller ikke være muligt for dig at opsige dit abonnement via deres hjemmeside, som du kan, hvis du er almindelig kunde.

Dette kan kun lade sig gøre, hvis der er tale om et Viasat-tilbud med en Viaplay-pakke. Hvis det er tilfældet, så kan det gøres via siden ‘Kontooversigt’ på deres hjemmeside. Når du har opsagt dit abonnement, får du en e-mail, der bekræfter det.

Hvis det derimod ikke er tilfældet, og du vil lave ændringer eller opsige et abonnement, som du har via din TV-leverandør, så skal du tage kontakt til dem. Du vil have adgang til Viaplay, indtil din TV-leverandør lukker ned for din adgang.

Flere udbydere har guides på deres hjemmeside

Flere af de udbydere, der tilbyder, at du kan få en Viaplay-pakke via dem, har guides på deres hjemmeside, du kan følge, hvis du har et ønske om at opsige dit abonnement. Derfor er det naturligvis oplagt, at du først forsøger at finde en sådan guide.

LÆS OGSÅ:  Hvordan bliver man radiovært?

Har du ikke held til dette, bør du i stedet kontakte din TV-leverandør, da de så vil kunne hjælpe dig med at få dit abonnement opsagt. I de fleste tilfælde er de hurtige til at hjælpe med dette, så du kan få det opsagt, inden det er for sent, så du ikke skal betale for en ny periode.