Hvordan bliver man fjernet fra Krak?

Er der blevet ringet til dig fra et telefonnummer, du ikke kender? Hvad er så det første, du gør? Du klikker dig naturligvis ind på Krak, hvor du kan slå nummeret op. Når du gør det, vil det som regel vise dig både navn og adresse på den person, som telefonnummeret tilhører.

Det er dog ikke altid, at det gør sig gældende. Det skyldes, at det faktisk er muligt at få fjernet sine oplysninger fra Krak (og fra andre sider, der minder om, herunder De Gule Sider), hvis man ikke ønsker, at det skal være muligt at slå ens telefonnummer op.

Ønsker du ikke, at det skal være muligt for andre at finde ud af, hvad du hedder eller hvor du bor, hvis man har dit telefonnummer, så er det en god idé at blive fjernet fra Krak. Hvis du vil vide, hvordan du bærer dig ad med dette, er du heldigvis landet det rette sted.

Hvor har Krak mine oplysninger fra?

Både Krak og De Gule Sider, som er de mest udbredte sider, når det kommer til opslag af telefonnumre, er ejet af Eniro. På disse sider kan man finde oplysninger om et stort antal telefonnumre, men ikke alle ved, hvordan deres oplysninger egentlig er havnet på disse sider.

De oplysninger, der fremgår på hhv. Krak og De Gule Sider, kommer i de fleste tilfælde fra de teleselskaber, der er aktive på det danske marked. Typisk er det korrekte oplysninger, der fremgår, men ikke altid, da det kan være, at de ikke er blevet opdateret efter en flytning e.l.

LÆS OGSÅ:  Hvordan afmelder man Hello Fresh?

Der er mange, der tror, at de to sider får deres oplysninger direkte fra CPR-registeret, men det er ikke tilfældet. Får du f.eks. ændret din adresse i CPR-registeret, vil det ikke blive opdateret på Krak, medmindre dit teleselskab også får besked om, at du har fået en ny adresse.

Sådan bliver man fjernet fra Krak

Ønsker du at få dine oplysninger fjernet fra Krak, er der flere måder at gøre det på. Derfor skal du vælge den løsning, du selv mener, giver bedst mening for dig. Herunder finder du tre måder, hvorpå du kan blive fjernet fra Krak.

Få hemmeligt nummer

Den første og letteste måde at få fjernet sine oplysninger fra Krak, er at rette henvendelse til sit teleselskab, som kan sørge for, at dit telefonnummer bliver registreret hos ‘Hemmeligt’ eller ‘Udeladt’. Det er det samme, men det hedder blot forskellige ting hos hvert teleselskab.

I mange tilfælde behøver du faktisk ikke engang at kontakte dit teleselskab, hvis du ønsker, at dit nummer skal være hemmeligt. Det skyldes, at der er mange teleselskaber, der tilbyder, at man kan gøre det selv via et kontrolpanel på deres hjemmeside.

Har du svært ved at finde ud af, hvordan man gør, kan du dog blot kontakte dit teleselskab. Enten kan de give dig en guide til, hvordan du kan gøre det via deres kontrolpanel, eller klare det hele for dig, så du slipper for besværet.

Når du får gjort dit telefonnummer hemmeligt, vil dine oplysninger bliver fjernet fra Krak. Det betyder, at man ikke kan søge dit navn frem, hvis man har dit nummer, og man kan ikke søge dit nummer frem, hvis man har dit navn.

LÆS OGSÅ:  Hvordan bliver man autolakerer?

Dette er den bedste og mest effektive måde, hvorpå du kan blive fjernet fra Krak. Beslutter du dig for at vælge denne løsning, skal du dog være opmærksom på, at der kan gå et par uger, før det bliver opdateret, og dine oplysninger dermed bliver fjernet.

Kontakt Krak

Det er ikke alle, der har lyst til at have hemmeligt nummer. Ønsker du ikke, at dit nummer skal være hemmeligt, bør du dog ikke tro, at det ikke er muligt at få fjernet dine oplysninger fra Krak. Det kan fortsat lade sig gøre, men det skal dog gribes an på en anden måde.

Selvom du ikke ønsker at gøre dit nummer hemmeligt hos dit teleselskab, er der flere andre metoder at vælge mellem. Dog bør der ikke herske tvivl om, at den bedste løsning er, at du blot kontakter dem, da de dermed kan være behjælpelige med at slette dine oplysninger.

Det fremgår af deres generelle vilkår, at man altid kan henvende sig til dem, hvis man ønsker at få ændret eller fjernet oplysninger om sig selv på deres side. Ønsker du at kontakte Krak, foregår det blot via en formular på deres hjemmeside, hvorfor det er nemt og hurtigt klaret.

Brug deres selvbetjening

Krak har også sørget for, at du nemt kan skjule eller ændre dine personoplysninger, da de har lavet en selvbetjeningsløsning. Det betyder, at du blot kan logge ind på deres kontrolpanel, hvor du selv kan styre, hvilke af dine oplysninger, der skal slettes eller ej.

Alternativt kan du søge dig selv frem på Krak.dk, klikke på den lille pen, der vises på din profil, og derefter bruge NemID eller MitID til at bekræfte, at det er dig. Når du har gjort dette, så er det muligt for dig at ændre og slette de oplysninger, der er angivet om dig.

LÆS OGSÅ:  Hvordan gør jeg min Mac hurtigere?

Har du ikke NemID, eller kan du ikke finde den føromtalte pen på din profil, skal du kontakte Krak. Som der også er givet udtryk for herover, kan du blot sende dem en e-mail via deres kontaktformular, hvori du angiver, at du gerne vil have dine informationer fjernet fra deres side.

Få oprettet adressebeskyttelse

Hvis du vil være på den sikre side, er det også muligt for dig at få oprettet adressebeskyttelse hos Borgerservice. Det vil sige, at både dit navn og din adresse ikke kan blive udleveret fra folkeregisteret. Dermed kan dit teleselskab heller ikke hente disse oplysninger.

Inden du gør dette, er det dog vigtigt, at du er klar over, at det kan gøre en række aspekter af dit liv mere besværligt. Blandt andet vil det også betyde, at hverken banker eller forsikringsselskaber kan hente dine oplysninger, hvorfor ansøgning om banklån mv. kan blive besværligt.

Af denne grund er det heller ikke en løsning, der kan anbefales at bruge, medmindre man vil være helt sikker på, at man kan skjule alle sine oplysninger. Er det vigtigt for dig, at du kan dette, kan det være en ideel løsning, men du rådes til at overveje det meget nøje.