Hvordan blokerer man et nummer på Android?

Der kan være flere årsager til, at du ønsker at blokere et bestemt telefonnummer. Uanset hvad der er årsagen til det, så er det muligt at blokere det. Hvordan du bærer dig ad med dette, afhænger af, hvilken telefon du har.

Hvis du har en Android-baseret telefon, skal det derfor gøres på en anden måde, end hvis du har en iPhone. Når du har blokeret nummeret på din telefon, vil den automatisk blokere opkaldet, hvis det pågældende telefonnummer forsøger at ringe til dig.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du blokerer et nummer på Android. Som udgangspunkt kan du bruge denne guide på de fleste Android-telefoner. Dog er det vigtigt at påpege, at nogle af disse trin kræver, at du har Android 6.0 eller nyere.

Sådan blokerer man et nummer på Android

Der kan være flere årsager til, at du gerne vil blokere et nummer. Uanset årsagen, kan du glæde dig over, at det er muligt. Ikke nok med det, så er det tilmed også ganske nemt. Derfor skal du ikke frygte, at det er noget, der kræver en dybere teknisk indsigt.

Er det et eller flere numre, du ønsker at blokere på din Android-telefon, skal du blot følge disse trin:

 1. Det første skridt, er at åbne for opkaldsappen
 2. Her skal du klikke på ‘Mere’, og dernæst på ‘Opkaldshistorik’
 3. Nu skal du trykke på et opkald fra det nummer, du vil blokere
 4. Tryk på ‘Bloker’

Når du har gjort dette, vil nummeret være blokeret. Det betyder, at det ikke er muligt for ejeren af dette nummer at ringe til dig. Derimod vil opkaldet blot blive afbrudt med det samme. Det kan være en fordel, hvis du f.eks. får mange opkald fra en telefonsælger.

LÆS OGSÅ:  Hvordan afmelder man Viaplay?

Sådan blokerer man ukendt nummer på Android

Det er ikke altid, at det kun er et enkelt nummer, man ønsker at blokere. Derimod kan det være, at man gerne vil blokere opkald fra ukendte numre. Såfremt du har et ønske om dette, er det også muligt. Vær dog opmærksom på, at det blokerer for alle ukendte numre.

Om det er en god idé, er op til dig selv at vurdere. Husk blot på, at der er mange, der ringer til dig med ukendt nummer. Er du sikker på, at du ønsker at blokere for alle indgående opkald fra ukendte numre, så skal du følge nedenstående trin:

 1. Først og fremmest skal du åbne for opkaldsappen på din telefon
 2. Her skal du trykke på ‘Mere’
 3. Dernæst skal du trykke på ‘Indstillinger’
 4. Når du har gjort dette, skal du trykke på ‘Blokerede numre’
 5. Her kan du aktivere ‘Ukendt’
 6. Når dette er gjort, blokerer du for opkald fra alle ukendte numre

Det betyder, at du ikke længere vil få opkald fra et ukendt eller hemmeligt nummer. Du vil naturligvis stadig modtage opkald fra andre telefonnumre, der ikke er gemt i dine kontakter. Det er kun i tilfælde af, at der ringes med hemmeligt eller ukendt nummer, at opkaldet blokeres.

Hvordan fjerner man blokeringen af et nummer?

Hvis du har blokeret nummer, betyder det naturligvis ikke, at det bliver ved med at være blokeret. Derimod kan du sagtens fjerne en blokering i, hvis du ønsker at gøre dette. Skulle det blive nødvendigt for dig, skal du blot følge de trin, du finder herunder:

 1. Åbn først opkaldsappen på din telefon
 2. Tryk på ‘Mere’ efterfulgt af ‘Indstillinger’
 3. Nu klikker du på ‘Blokerede numre’, hvilket vil vise dig en oversigt over alle blokerede numre
 4. Ud for det nummer, du vil fjerne blokering af, skal du trykke på ‘Ryd’ og dernæst ‘Fjern blokering’
 5. Når du har gjort dette, vil det pågældende nummer igen kunne ringe til dig
LÆS OGSÅ:  Hvordan fjerner man en flåt?

Der kan være flere grunde til, at du vil fjerne en blokering. Det kan f.eks. være, at du har blokeret et nummer, som har vist sig at tilhøre en anden, end du havde regnet med. Hvis det er tilfældet, så vil du naturligvis gerne have fjernet denne blokering igen.

Ikke alle udnytter, at et nummer kan blokeres

På trods af, at det er nemt at blokere et nummer på en Android-telefon, bliver det ikke udnyttet af alle. Det er ærgerligt, at det er tilfældet. Det betyder nemlig, at mange bliver ved med at modtage opkald, som de egentlig ikke har lyst til at modtage.

Der kan være flere årsager til, at det forholder sig på denne måde. For de fleste handler det om, at de tror, at det er svært at blokere et nummer. De tror, at det kræver en stor teknisk ekspertise at gøre dette. Som du kan se herover, er det faktisk ikke tilfældet.

Hvis du oplever, at du ofte modtager opkald fra et bestemt nummer, er det derfor nemt at blokere det. Når du gør det, er du sikker på, at du fremover ikke vil modtage opkald fra dette nummer. Dog kan det ikke udelukkes, at personen ringer til dig fra et andet nummer.

Har du hidtil afholdt dig fra at blokere numre, fordi du tror, at det er svært, bør dette ikke afholder dig fremover. Derimod bør du gøre det til en vane at blokere ethvert nummer, der ønsker at sælge dig noget. Ved at gøre dette, er du sikker på, at de ikke ringer tilbage senere.

LÆS OGSÅ:  Hvordan døde Yahya Hassan?

Hvorfor vælger man at blokere et telefonnummer?

Der kan selvfølgelig være flere forskellige årsager til, at du ønsker at blokere et telefonnummer. Derfor er det også forskelligt fra person til person, hvad der er årsagen til dette. En række af de mest udbredte årsager, bliver beskrevet herunder.

1. Telefonsalg

Der bør ikke herske tvivl om, at telefonsalg er den primære årsag til, at folk ønsker at blokere et nummer. Der er ikke meget, der er værre, end at blive ringet op utallige gange af samme telefonsælger. Det er især tilfældet, hvis man allerede har afvist tilbuddet tidligere.

Er du også træt af dette, så skal du fremover blot blokeret nummeret fra den pågældende telefonsælger. Dermed er du sikker på, at han eller hun ikke kan ringe til dig fremover. Dog kan du ikke undgå, at telefonsælgeren vil forsøge at ringe til dig fra et andet nummer.

2. Meningsmåling

Det er også meget normalt, at der bliver ringet rundt for at foretage diverse former for meningsmålinger. Det kan f.eks. være i forbindelse med et valg, hvor danske medier ønsker at få en idé om, hvordan resultatet ser ud. Ikke alle ønsker dog at deltage i disse meningsmålinger.

Har du oplevet, at det ikke er nok at takke pænt nej, kan det være nødvendigt at blokere nummeret. Beslutter du dig for at gøre dette, kan du blive fri for, at der bliver ringet til dig igen. Som der også er givet udtryk for herover, kan du ikke forhindre, at et andet nummer tages i brug.

3. Chikane

Hvis du har en tidligere kæreste, kollega eller andet, der bliver ved med at rene, kan det opfattes som chikane. Den bedste løsning på dette er naturligvis, at du blokerer nummeret på din Android-telefon. Dermed forhindrer du vedkommende i at blive ved med at ringe.

I denne forbindelse er det også vigtigt at nævne, at hvis der er tale om en mere chikanerende adfærd, kan det i nogle tilfælde betragtes som stalking. Hvis det er tilfældet, så skal du ikke tøve med at involvere politiet, da det naturligvis er en sag for dem.