Hvordan bruger man wallet på Android?

Det er muligt at bruge din telefon til at betale for varer eller ydelser via Google Wallet. Derfor er det ikke nødvendigt at have din pung eller dit betalingskort med, hvis du skal en tur i supermarkedet. I stedet skal du blot huske at have din Android-telefon med i lommen.

Naturligvis er det ikke alle steder, hvor du kan betale med Google Wallet, men det kan du mange steder. Du kan bruge denne måde at betale på alle steder, hvor du symbolet for kontaktløs betaling eller Google Pay. Typisk er de placeret ved kassen.

For at kunne bruge Google Wallet, skal NFC (Near Field Communication) være aktiveret. Det kan du aktivere i indstillinger på din telefon. Når du har gjort dette, kan du bruge din telefon til at betale i supermarkeder, offentlig transport og meget andet.

Sådan opretter du betalingsmetode i Google Wallet

Hvis du har et ønske om at kunne betale med din Android-telefon, skal du bruge Google Wallet til formålet. Inden du når så langt, skal du dog først have konfigureret appen. Det vil sige, at du skal have oprettet en betalingsmetode i appen.

Ønsker du at have flere betalingsmetoder, som du kan vælge mellem, er der naturligvis også mulighed for dette. Det kan eksempelvis være, at du vil tilknytte dit eget betalingskort samt et fælles kort, som du deler med din partner.

Heldigvis er der ikke noget vanskeligt i at gøre dette. Derfor kan du nemt og hurtigt tilføje en eller flere betalingsmetoder. For at gøre dette, skal du blot følge de trin, der er beskrevet herunder:

 1. Du skal selvfølgelig starte med at åbne Google Wallet-appen på din telefon
 2. Nu skal du trykke på ‘Føj til Wallet’, som du finder nederst på skærmen, hvorefter du vælger punktet ‘Betalingskort’
 3. Nu vil du få vist en side med alle kort, der er gemt på din Google-konto. Har du endnu ikke gemt et kort, vil siden være tom
 4. For at tilføjet et nyt kort, skal du trykke på ‘Nyt kredit- eller debetkort’
 5. Nu kan du scanne kortet med telefonens kamera eller trykke på ‘Angiv kortoplysninger manuelt’, hvis du ønsker at angive dem selv
 6. Tryk nu på ‘Gem’ nederst på skærmen, hvorefter du vil blive præsenteret for deres vilkår. Når du har læst dem, trykker du blot på ‘Acceptér’
 7. Bliver du bedt om at verificere din betalingsmetode, skal du vælge en mulighed på listen. Når dette er gjort, er du færdig

Når du har oprettet en betalingsmetode, er du klar til at begynde med at bruge Google Wallet. Det betyder, at du vil kunne bruge din telefon til at betale med på steder, hvor du finder enten symbolet for kontaktløs betaling eller Google Pay.

LÆS OGSÅ:  Hvordan døde Michael Jackson?

Sådan betaler du med Google Wallet

Når du skal betale med Google Wallet, skal du selvsagt huske at have NFC aktiveret på din telefon. Hvis du ikke har det, er det ikke muligt at bruge den til kontaktløs betaling. Når du har sikret dig dette, er du klar til at betale, hvilket du gør, ved at følge trinene herunder:

Trin 1: Lås din telefon op

For at kunne betale med din Android-telefon, skal du starte med at låse din telefon op. Det er dog ikke et krav, at du åbner for Google Wallet-appen, for at lave en betaling. I flere lande er det endda ikke nødvendigt at låse telefonen op, hvis det er en mindre transaktion.

For at være på den sikre side, anbefales det, at du låser din telefon op under alle omstændigheder. På denne måde kan du i hvert fald sikre, at du ikke ender med at blive afvist. Gør det derfor til en vane, at du låser den op, inden du skal betale med den.

Trin 2: Hold den mod betalingsterminalen

Når du skal foretage selve betalingen, gøres det ved at holde bagsiden af din telefon mod betalingsterminalen. Du vil ikke være i tvivl om, hvornår der er blevet foretaget en betaling. Når det er sket, så vil der nemlig blive vist et blåt flueben på skærmen.

Hvis du oplever, at der ikke vises et blå flueben, kan der være flere årsager til det. Du kan derfor forsøge dig med følgende.

 • Forsøg at holde din telefon på en anden måde. Det er ikke alle Android-telefoner, der er udstyret med NFC-antennen det samme sted. Den kan være både øverst og nederst på din enhed
 • Hold din enhed tættere på betalingsterminalen. Det kan være, at du ikke har været tæt nok, da du første gang forsøgte at foretage din betaling
 • Hold din telefon mod terminalen i et par sekunder mere. Det kan sommetider tage lidt tid, inden en betaling går igennem

Hvis der vises et flueben på din telefon, men ekspedienten siger, at betalingen ikke blev gennemført, kan der også være forskellige årsager til dette. Derfor er der flere ting, du bør gøre i denne forbindelse:

 • Undersøg først og fremmest om butikken overhovedet accepterer mobilbetaling
 • Har du mulighed for at åbne mobilbank, kan du se, om der er trukket penge på dit kort
 • Kontakt eventuelt din bank, da der kan være problemer med dit kort, eller banken kan have afvist transaktionen. Er det tilfældet, vil der ikke blive trukket penge

Hvis det viser sig, at der er trukket penge, men butikken afviser at have fået betalingen, er det vigtigt at kontakte din bank. Det er naturligvis en god idé at gøre dette, inden du forlader butikken. Dermed er du sikker på, at du kan få styr på situationen med det samme.

Trin 3: Følg vejledninger på skærmen

Du kan komme ud for, at du bliver bedt om at verificere dit køb på en eller anden måde. Det vil sige, at du f.eks. skal angive pinkoden til dit kort eller underskrive en kvittering. Det er sjældent, at det sker, hvorfor det som regel kun er i forbindelse med større transaktioner.

LÆS OGSÅ:  Hvordan koger man ris?

Hvis du bliver bedt om dette, vil der blive vist en vejledning på skærmen. Derfor er du ikke i tvivl om det. I tilfælde af, at du skal gøre i denne anledning, vil det som regel være en af disse ting:

 • Debetkort: Er det et debetkort, der er tilknyttet din konto, skal du angive den pinkode, der er oprettet via din bank. Det er derfor ikke den pinkode, du bruger til f.eks. at åbne din telefon.
 • Kreditkort: Har du brugt Google Pay til at betale for et større køb, kan du komme ud for, at du skal skrive under på en kvittering. Der kan også dukket et signaturfelt op på skærmen, som du skal skrive under på.

Hvor kan man betale med Google Pay?

Inden du giver dig i kast med at oprette Google Pay, vil du sikkert gerne vide, hvor du egentlig kan bruge det. Hvis du ikke får det brugt, er der nemlig ikke nogen grund til at bruge tid på at sætte det op. Heldigvis er der kun en lille sandsynlighed for dette.

Årsagen til dette er, at Google Pay bruger den samme betalingsterminal som et kontaktløst betalingskort. Det betyder, at du kan bruge det i alle butikker, hvor du normalt kan betale med et kontaktløst kort. Med andre ord, så kan det bruges i de fleste butikker.

Derfor har du naturligvis heller ikke nogen grund til at være bekymret for, hvorvidt du får det brugt. Tværtimod kan du være helt sikker på, at du kommer til at bruge det en del. Det kan kræve en smule tilvænning, men det kommer du hurtigt over.

Hvad dette betyder er, at du kan bruge Google Pay til at betale i supermarkedet, hos bageren, på restauranten og i tøjbutikken. Der er stort set ikke en butik, hvor du ikke har mulighed for at betale med Google Pay den dag i dag.

Er meget blevet udbredt

Da både Apple og Google Pay blev introduceret, var det ikke alle, der tog det til sig. Som følge af dette, var det heller ikke alle butikker, der understøttede det. I takt med, at flere butikker har taget det til sig, er det også blevet mere udbredt.

I dag er der rigtig mange, der klarer de fleste betalinger med deres mobiltelefon. Derfor kan de lade deres pung blive derhjemme eller i bilen, da de ikke har brug for den. Det er naturligvis noget, som mange ser som en fordel, og derfor er de glade for at bruge Google Pay.

Hvis du selv har et ønske om at begynde at bruge Google Pay, så er du landet på den rette side. Herover lærer du ikke blot, hvordan du får oprettet en betalingsmetode, men også, hvordan du bruger det. Derfor er du klar til at give dig i kast med det med det samme.

LÆS OGSÅ:  Hvordan bliver man beslagsmed?

Selvom du ikke selv har prøvet det før, så er der en god chance for, at du har set andre gøre det. Både Apple og Google Pay er meget udbredt på det danske marked, hvor rigtig mange benytter sig af de. Og intet tyder på, at det kommer til at gå den anden vej.

Ikke alle har taget det til sig endnu

På trods af, at det med tiden er blevet mere udbredt, er det ikke alle, der har taget det til sig. Der er stadig mange, der foretrækker at gøre brug af deres betalingskort eller kontanter. Sådan kommer det sandsynligvis til at være i et stykke tid endnu.

Der bør dog ikke være nogen tvivl om, at flere hopper med på toget. Derfor er der heller ikke mange, der er i tvivl om, at det er en udvikling, der er kommet for at blive. Har du endnu ikke taget springet, bliver du sandsynligvis nødt til at gøre det én dag.

Det kan ikke afvises, at bankerne på sigt vil stoppe med at udstede fysiske betalingskort. I stedet vil man få et virtuelt betalingskort, der kan tilknyttes enten Apple Pay eller Google Wallet. På den måde slipper man til sidst for at have kort, kontanter osv. med sig, når man f.eks. skal på restaurant eller i supermarkedet.

Google Wallet kræver Android 7.0

Hvis du ikke kan få Google Wallet til at fungere på din enhed, kan der være flere årsager til det. Sandsynligvis skyldes det dog, at versionen af Android, der er installeret på din telefon, er for gammel. Derfor skal du have hentet og installeret en systemopdatering.

Det skyldes, at det er påkrævet, at din enhed kører på Android 7.0 eller nyere, for at kunne bruge Google Wallet. Årsagen til dette er, at det ikke er muligt at sende sikkerhedsopdateringer til din enhed, hvis du har en version, der er ældre end 7.0.

Det er meget vigtigt, at Google er i stand til at gøre dette, så de kan lukke eventuelle sikkerhedshuller, der måtte opstå. Derfor er det vigtigt at sikre, at du har Android 7.0 eller nyere, inden du giver dig i kast med at forsøge at opsætte Google Wallet.

I og med, at den første version af Android 7.0 blev sendt på markedet i august 2016, er det meget usandsynligt, at du har en ældre version af systemet på din enhed. Derfor er der også en god chance for, at du uden problemer kan få Google Wallet til at virke på din telefon.

Hvad er forskellen på Google Pay og Google Wallet?

I både denne og andre artikler er du blevet præsenteret for både Google Pay og Google Wallet. Derfor er det ikke utænkeligt, at du er blevet forvirret over, hvad det er. Og om der egentlig er forskel på de to ting.

Selvom der er tale om to forskellige navne, dækker de over det samme. Det skyldes, at Google på et tidspunkt valgte at ændre navnet fra Google Pay til Google Wallet. På trods af dette, er der stadig mange, der kalder appen for dens gamle navn.

Om du kalder den det ene eller det andet, har ikke den store betydning. Det eneste, der gælder er, at du kan finde ud af at bruge den. Hvis du kan det, så bør det naturligvis ikke hav nogen betydning for dig, hvad navnet på appen er.