Hvordan caster man fra Mac til Chromecast?

Hvis du ønsker at caste fra Mac til Chromecast, er der en række ting, du først skal have styr på. Det kan derfor godt lade sig gøre, men ikke alle plugins vil fungere. Dette gør sig blandt andet gældende for Silverlight, QuickTime og VLC.

Derimod kan du sagtens caste det meste webindhold fra din Mac til f.eks. dit fjernsyn. For at kunne dette, skal du have styr på det følgende først:

 • En Chromecast eller et fjernsyn med indbygget Chromecast
 • Din Chromecast skal have en solid Wi-Fi-forbindelse
 • En Mac, der lever op til kravene til systemet og har en solid forbindelse til samme Wi-Fi-netværk, som din Chromecast
 • En ny version af Google Chrome. Det skal være enten version 72 eller nyere

Når du har styr på dette, er du klar til at caste fra Mac til Chromecast. Hvis du ønsker at gøre dette, er du landet på den rette side. I denne artikel kan du nemlig læse om, hvordan du bærer dig ad med at gøre netop dette.

Sådan caster du fra Google Chrome på Mac til Chromecast

Hvis du har et ønske om at caste fra din Mac, er der flere måder at gøre på. I de fleste tilfælde er det en fane, man ønsker at caste. Hvis det også er tilfældet for dig, skal du bruge Google Chrome til formålet, og følgende disse trin:

 1. Til en start skal du blot åbne Google Chrome på din computer
 2. Øverst til højre skal du finde knappen ‘Mere’, hvorefter du kan klikke på ‘Cast’
 3. Nu skal du vælge den Chromecast-enhed, du vil bruge. hvis der afspilles noget på den i forvejen, vil du udskifte det indhold, der vises
 4. Når du er færdig med at caste, kan du stoppe med det ved at klikke på ‘Cast’ og derefter ‘Stop cast’. Dette punkt finder du til højre for adresselinjen
LÆS OGSÅ:  Hvordan finder man omkredsen af en cirkel?

Her er det også værd at nævne, at der findes Chromecast-kompatible websites. Hvis du befinder dig på et sådant website, vil det være muligt at caste direkte fra medieafspilleren. Dette kan du gøre på flere streamingtjenester.

Når du caster en fane til dit fjernsyn, vil der bliv vist et skærmikon på fanen. Under en aktiv session, vises ikonet for en tilsluttet Cast-enhed til højre for adresselinjen. Det vil derfor være ganske nemt for dig at få øje på den.

De videoer og billeder, du caster, bliver vist på både din computer og dit fjernsyn. Det samme er dog ikke tilfældet for lyden, der kun vil blive afspillet på dit fjernsyn. Lyde fra andre faner og apps afspilles derimod på din Mac.

Cast hele computerskærmen på Mac

I de fleste tilfælde ønsker man blot at caste en fane, men det er naturligvis ikke altid. Hvis du har et ønske om at caste hele din skærm på Mac, er dette også muligt. Det er heldigvis også ganske nemt for dig at gøre dette.

Når du caster hele din skærm, kan det ikke udelukkes, at lyden vil blive afspillet på din Mac. Hvis du vil være sikker på, at lyden bliver afspillet på dit fjernsyn, skal du i stedet caste en fane. Vil du caste skærmen, skal du følge disse trin:

 1. Du skal starte med at åbne Google Chrome på din Mac
 2. Øverst til højre skal du klikkke på ‘Mere’, hvorefter du skal klikke på ‘Cast’
 3. Her skal du klikke på ‘Kilder’, hvorefter du præsenteres for punktet ‘Cast skærm’, som du skal klikke på
 4. Nu skal du blot vælge den Chromecast-enhed, som du ønsker at caste din skærm til
LÆS OGSÅ:  Hvordan bliver man byggetekniker?

Hvis du er færdig med at caste din skærm, stopper du den på samme måde, som angivet tidligere. Husk desuden på, at når du caster hele skærmen, så vises alt. Derfor vil det ikke være muligt for at bruge den, uden at andre potentielt kan kigge med.

Stream film fra Mac til Chromecast

Hvis du har et ønske om at streame film fra Mac til Chromecast, er det ganske nemt. For at gøre dette, skal du blot caste via Google Chrome. Dette kan du nemt gøre, hvis du f.eks. ser film på Netflix, HBO, Viaplay eller en fjerde streamingtjeneste.

Dette er en glimrende løsning, hvis du ikke ønsker at logge ind på en streamingtjeneste på dit fjernsyn. Det kan også være, at du ikke har et Smart TV, der giver dig mulighed for dette. Er det tilfældet, er den bedste løsning at bruge en Chromecast.

Ligeledes vil det også betyde, at du kan se film og tv-serier fra en streamingtjeneste, som ikke har lavet en app til dit fjernsyn. F.eks. kan dette være tilfældet for flere mindre streamingtjenester, der ofte kun fungerer i en internetbrowser.

Har du ikke lyst til at se indhold fra disse tjenester på din MacBook, er det derfor oplagt at investere i en Chromecast. På denne måde kan du faktisk omdanne dit fjernsyn til et Smart TV for ganske få hundrede kroner, hvilket bestemt er pengene værd.

Kan også bruges i forbindelse med præsentationer

Da Chromecast fra Mac til TV er nemt at have med at gøre, er det naturligvis noget, der kan bruges i mange forbindelser. Derfor er det ikke kun i tilfælde af, at du har et ønske om at se film eller tv-serier på dit fjernsyn, at det kan bruges.

LÆS OGSÅ:  Hvordan bliver man frømand?

Hvis du skal afholde en præsentation, vil du ofte skulle vise et slideshow eller lignende på en skærm. Tidligere har det været nødvendigt at koble fjernsynet til en skærm med kabel, men har du en Chromecast, kan du blive fri for dette.

Naturligvis er der stadig mange, der foretrækker at bruge kabler til dette formål. Det skyldes, at de oplever, at det giver en mere stabil forbindelse. Da man næppe ønsker at miste signalet midt under en præsentation, skal man derfor tage højde for dette.

Dette er dog med til at understrege det faktum, at det er muligt at bruge en Chromecast til mange forskellige formål. Det betyder, at man for få hundrede kroner kan købe sig til en enhed, som vil kunne løse en lang række udfordringer i det daglige.