Hvordan døde Paul Walker?

Paul William Walker IV (12. september 1973 – 30. november 2013) var en amerikansk skuespiller. Han er især kendt for sin rolle som Brian O’Conner i den populære Fast & Furious-franchise.

Walker begyndte sin karriere som barneskuespiller i 1980’erne, men blev først for alvor et kendt navn i løbet af 1990’erne, efter sin rolle i tv-sæbeoperaren The Young and the Restless.

Derudover modtog han også stor ros for sin rolle i teenagekomedien She’s All That samt komediedramaet Varsity Blues, der begge havde premiere i 1999. Han fik dog først for alvor international succes, da han fik rollen som Bryan O’Connor i The Fast and the Furious i 2001.

Walker spillede også en rolle i den kommercielt succesfulde thriller Joy Ride fra 2001. Han fulgte op med roller i film såsom Into the Blue (2005) og Running Scared (2006), mens også fik ros for sine præstationer i dramaet Eight Below og sin skildring af Hank Hansen i Flag of Our Fathers.

Foruden førnævnte roller, spillede Paul Walker primært med i actionfilm med lavt budget. Han spillede dog også hovedrollen i den kommercielt succesfulde film Takers fra 2010. På trods af sine mange roller, kender de fleste ham dog fra Fast & Furious-filmene.

Sådan døde Paul Walker

Den 30. november 2013 kl. cirka 15.30 forlod 40-årige Paul Walker og 38-årige Roger Rodas et arrangement, der var arrangeret af Paul Walkers velgørenhedsorganisation Reach Out Worldwide. De kørte afsted fra arrangementet i Rodas’ Porsche Carrera GT.

I en zone, hvor det er tilladt at køre 45 mph (72 km/t) på Hercules Street i nærheden af Johnson Parkway i Valencia, Santa Clarita, Californien, styrede bilen ind i en lygtepæl støbt i beton samt to træer, hvorefter den gik i brand. Både Rodas og Walker døde, og deres kroppe blev brændt til ukendelighed, inden branden blev slukket.

LÆS OGSÅ:  Hvordan fjerner man en flåt?

Kurven, hvor Walker og Rodas endte med at miste livet, var et populært sted blandt folk, der driftede deres biler. Der blev ikke fundet spor af hverken alkohol eller stoffer i blodet hos Walker eller Rodas. Derudover viste en efterfølgende undersøgelse også, at der ikke var mekaniske fejl eller vejforhold, der spillede en rolle i ulykken.

Derudover har politiet efterfølgende meldt ud, at der ikke blev fundet nogen tegn på, at de kørte race. Undersøgelsen viste dog, at de kørte stærkt. Faktisk viste undersøgelse, at de kørte et sted mellem 130 km/t og 150 km/t. Hertil viste undersøgelsen også, at det var dækkenes alder, der var den primære årsag til ulykken.

Paul Walker døde midt i optagelserne af Furious 7. Da Walker døde, annoncerede Universal, at filmen ville blive sat på pause på ubestemt tid. I denne forbindelse forklarede de, at man ville tale med familien først, inden man besluttede, hvordan filmen skulle færdiggøres.

Et utal af venner og kendte hyldede Paul Walker på de sociale medier. Hans lig blev kremeret, og hans aske blev begravet ved en ceremoni i Forest Lawn Memorial Park. Efter hans død blev en dokumentar med titlen ‘I Am Paul Walker’ udgivet. Den blev udgivet den 11. august 2018.

Retssager

I december 2014 lagde Paul Walkers far sag an mod boet efter Rodas. Kravet fra Walkers far var, at han og familien modtog ‘en forholdsmæssig andel’ af indtægter genereret af salget af en række biler, som var ejet af Walker og Rodas i fællesskab.

I september 2015 lagde Walkers datter sag an mod Porsche. Hun hævdede, at deres Porsche Carrera GT havde talrige designfejl, herunder en historie med ustabilitet, og at selens placering kan forårsage større skade ved ulykker.

LÆS OGSÅ:  Hvordan optager man lyd på iPhone?

Porsche benægtede imidlertid alt og bebrejdede i stedet Walker: ‘Farerne og risikoen var åben og indlysende og kendt for ham, og han valgte at opføre sig på en måde, så han udsatte sig selv for sådanne farer og risici, og påtager sig dermed alle de risici, der er forbundet med brugen af køretøjet’.

I april 2016 afsagde den amerikanske distriktsdommer Philip S. Gutierrez dom til fordel for Porsche i en anden retssag, hvor Rodas’ enke Kristine havde sagsøgt dem.

Kendelsen havde dog ingen betydning for de to andre sager mod Porsche, der er blevet anlagt af Walkers far, der også er bobestyrer på skuespillerens bo, og hans datter. Walkers far og datter nåede begge separate udenretslige forlig med Porsche.

Efterlod sig 15-årig datter

Da Paul Walker gik bort i en alder af 40 år, efterlod han sig en datter. Hans datter, Meadow, var kun 15 år gammel, da hendes far døde i den forfærdelige ulykke.

At Paul Walker døde, fik stor betydning for Meadow. Ikke nok med, at hun mistede sin far i en alder af kun 15 år, så var der også en række praktiske ændringer, hun måtte undergå.

Ifølge det amerikanske medie TMZ efterlod skuespilleren hele sin formue og arv til sin datter. Den samlede værdi blev anslået til at være 25 millioner dollars. Angiveligt havde Walker også skrevet ind i sit testamente, at han ville have, at hans mor blev gjort til officiel værge for Meadow i tilfælde af hans død.

I 2014 søgte Paul Walkers mor angiveligt om at få forældremyndigheden over sit barnebarn, ifølge Hello! magazine. Kort tid efter blev kampen om forældremyndigheden dog løst udenom retten, og Meadow flyttede tilbage til sin mor i Californien, ifølge Mirror.

LÆS OGSÅ:  Hvordan bliver man tandlæge?

I 2019 rapporterede flere medier, at Meadow Rain Walker var nærmest afskåret fra Paul Walkers familie. En kilde forklarede blandt andet til britiske The Sun, at Meadow meget sjældent talte med sin fars familie.

Hvordan færdiggjordes Furious 7 uden Paul Walker?

Da Paul Walker døde, var midt i optagelserne til Furious 7. Den var oprindeligt planlagt til at have premiere i 2014. Det fik den dog ikke, da man var nødt til at skubbe premieredatoen, da man skulle finde en løsning på resten af filmen, hvor Paul Walkers karakter, Brian O’Connor, fortsat spillede en stor rolle.

For at kunne færdiggøre filmen, blev Peter Jacksons Weta Digital, som er en virksomhed med speciale i visuelle effekter, hyret. Ved hjælp af eksisterende referencematerialer, Walkers brødre, Caleb og Cody, samt skuespilleren John Brotherton, som stand-ins, og fraklip eller ældre optagelser, lykkedes det at genskabe en præcis kopi af Walkers ansigt.

Filmen endte med at blive udgivet i 2015, og Walker vandt prisen for Choice Movie Actor: Action ved 2015 Teen Choice Awards. Derudover blev han også nomineret til Choice Movie: Chemistry sammen med Vin Diesel, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, og Ludacris.