Hvordan downloader man video fra Facebook?

Vil du gerne vide, hvor man downloader videoer fra Facebook? Hvis ja, så behøver du ikke at være et teknisk geni. Tværtimod er det faktisk ganske nemt at gøre dette. Ønsker du at lære at downloade videoer fra Facebook, er du landet på den rette side.

I denne artikel får du en guide til, hvordan du kan hente videoer ned fra det sociale medie. Denne guide kan du bruge, uanset om du skal downloade videoen på en computer eller smartphone. Begge dele har du nemlig mulighed for at lære i denne artikel.

Der er ikke en officiel måde at downloade videoer fra Facebook på, da de ikke har udviklet en funktion til det. Heldigvis findes der en måde at omgå dette på, men vær opmærksom på, at du ikke må distribuere disse videoer. Det skyldes, at du potentielt kan bryde copyright-rettighederne.

Er du sikker på, at du vil og må downloade den pågældende video, skal du blot læse med herunder. Her kan du nemlig læse, hvordan du trin for trin bærer dig ad med at hente videoer fra det sociale medie.

Hvordan downloader man video fra Facebook til PC?

Rigtig mange tror, at det er svært at downloade en video fra Facebook. Selvom det ikke er muligt at gøre det via en funktion på det sociale medie, er det dog ikke svært. Derimod skal du ikke gøre andet, end at følge de trin, du finder herunder:

 1. Til en start skal du klikke dig ind på Facebook, hvor du skal finde den video, du ønsker at downloade
 2. Nu skal du klikke på den pågældende video. I højre side af videoen skal du finde tre prikker, som du skal klikke på
 3. Efter at have klikket på de tre prikker, vil du få vist en rullemenu. I denne menu skal du klikke på ‘Kopiér link’
 4. Dette link skal du sætte ind i en ny fane. Bliver det forkortet til et ‘fb.watch’-link, skal du trykke på Enter, så det fulde link vises. Det er nemlig nødvendigt at have det fulde link til næste skridt.
 5. Når du har den fulde URL, skal du skifte ‘www’ ud med ‘mbasic’ i URL’en. Efter at have gjort dette, trykker du på Enter, hvilket vil vise videoen på en side optimeret til mobiler
 6. Dernæst skal du højreklikke på videoen, hvilket vil præsentere dig for en rullemenu. Her skal du vælge punktet ‘Åbn link i ny fane’
 7. I den nye fane vil du kun kunne se videoen fra Facebook. Nu kan du højreklikke på den og vælge ‘Gem video som’, hvorefter du kan downloade den til din PC
LÆS OGSÅ:  Hvordan oplader man bedst sin iPhone?

Når du har gjort dette, vil videoen være gemt på din PC. Husk dog på, at det ikke er din video. Det betyder, at du ikke må distribuere den, ved at sende den til andre. Hvis du gør det, vil du have forbrudt dig med indehaverne af ophavsrettighederne, hvilket kan resultere i en bøde.

Hvordan downloader man videoer fra Facebook til mobilen?

Ønsker du at downloade video fra Facebook til mobilen, kan det godt lade sig gøre. Det kræver dog, at du griber det an på en helt anden måde, end beskrevet herover. Der findes apps, du kan bruge til formålet, men det er faktisk ikke nødvendigt.

Derimod kan du benytte dig af en hjemmeside, som klarer det hårde arbejde for dig. Disse hjemmesider findes der flere af, men en af de mest benyttede, er FBDown.net.

Vær dog opmærksom på, at denne hjemmeside ikke virker i Safari på en iOS-enhed. Derfor skal du bruge enten Firefox eller Google Chrome til formålet. Benytter du dig af en Android-enhed, er Chrome installeret fra starten, hvorfor du blot skal benytte dig af denne.

For at downloade en video fra Facebook til din mobil, skal du blot følge trinene herunder:

 1. Du skal starte med at åbne Facebook-appen på din telefon
 2. Find derefter den video, du ønsker at hente, og tryk på knappen ‘Del’ under den
 3. I den rullemenu, der vises, skal du vælge punktet ‘Kopíer link’
 4. Åbn din browser, og klik dig ind på fbdown.net. Bruger du en iOS-enhed, anbefales det, at du benytter dig af Firefox
 5. Indsæt det link, som du netop har kopieret i feltet midt på siden, hvorefter du trykker på knappen ‘Download’
 6. På næste side kan du vælge mellem at hente videoen i ‘Normal kvalitet’ eller ‘Høj kvalitet’
 7. Når du klikker på en af disse knapper, vil det åbne en side, der kun viser videoen. Her skal du trykke på videoen, og tryk derefter på ‘Download video’
LÆS OGSÅ:  Hvordan sletter man sin Facebook-profil?

Igen er det vigtigt at påpege, at videoen ikke tillader dig, selvom du har downloadet den. Det betyder, at du ikke har ret til at videredistribuere den. Med andre ord, så må du ikke sende den til andre.

Vær opmærksom på ophavsretten

Selvom du har downloadet en video fra Facebook, betyder det ikke, at den nu tilhører dig. Derfor skal du være opmærksom på, at du kan bryde ophavsretten ved at gøre dette. Det betyder, at det ikke kan anbefales, at du begynder at hente videoer fra det sociale medie.

Hvis det er dine egne videoer, er det naturligvis ikke et problem. Det kan være, at du tidligere har delt en video, som du ikke længere har opbevaret på din PC eller smartphone. I et sådant tilfælde er det en fordel, at du har mulighed for at downloade den fra Facebook.

Er det derimod ikke en video, du selv har delt, skal du være meget varsom med at downloade den. Er du blevet bedt om at gøre det på vegne af en ven eller et familiemedlem, er det selvfølgelig ikke problematisk.

Downloader du derimod en video, som du f.eks. blot finder underholdende, kan det potentielt være et brud på ophavsretten. Derfor kan det heller ikke anbefales at gøre dette.

Er en god idé at spørge om lov

Ønsker du at downloade en video fra Facebook, der ikke tilhører dig, er det en god idé at spørge om lov først. Ved at gøre dette, er du på den sikre side i forhold til brud på ophavsretten. Netop derfor bør du selvfølgelig ikke tøve med at gøre dette.

LÆS OGSÅ:  Hvordan afmelder man Spotify Premium?

At en video er blevet delt på et socialt medie, er ikke ensbetydende med, at den pludselig er til fri afbenyttelse. Desværre er der mange, der tror, at det forholder sig sådan. Som følge af dette, er der mange, der ikke tøver med at downloade videoer fra det sociale medie.

Har du fået lov til at downloade en bestemt video, er det naturligvis ikke et problem at gøre. Alligevel er det en god idé at gemme denne samtale på skrift, så du kan bevise, at du har fået lov. Enten skal du gemme samtalen på mail, FB eller lignende, eller tage et skærmbillede af den.