Hvordan flytter jeg proceslinjen i Windows 11?

Proceslinjen byder på flere forskellige muligheder for at personliggøre den. Blandt andet er det muligt for dig at ændre på dens placering, hvis det ønskes. Normalt er den placeret i midten af skrivebordet, men herfra kan den flyttes, hvis du ønsker dette.

Det betyder naturligvis ikke, at du kan flytte den til et hvilket som helst sted på skærmen. Derimod er det muligt at flytte den til højre side af skrivebordet. Hvis du ønsker at gøre dette, kan du glæde dig over, at det ikke er specielt vanskeligt at gøre det.

Har du besluttet dig for at gøre dette, er du landet på den rette side. I denne artikel kan du nemlig finde en nem guide til, hvordan du skal bære dig ad med at gøre dette.

Sådan flytter du proceslinjen i Windows 11

Hvis du er træt af at have proceslinjen i midten af skrivebordet, er det heldigvis nemt at lave om på dette. Faktisk kan det gøres med ganske få klik på din mus, hvorefter det vil være flyttet til højre side af skrivebordet i stedet.

For at gøre dette, skal du højreklikke på en tom plads på proceslinjen. Når du har gjort dette, skal du følge disse trin:

  1. Du skal vælge ‘Indstillinger for proceslinjen’ i den menu, der vises
  2. Dernæst skal du vælge punktet ‘Proceslinjeindstillinger’
  3. Her kan du finde punktet ‘Justering af proceslinje’, som du skal klikke på
  4. Nu skal du blot vælge den ønskede placering af proceslinjen
LÆS OGSÅ:  Hvordan overfører man fra Android til Android?

Som du kan se, er det ganske nemt at ændre på proceslinjens justering. Hvis du vil flytte den, kan du derfor nemt gøre dette på et par sekunder. Ønsker du at rykke den tilbage igen, kan du derfor også sagtens gøre dette, uden det store besvær.

Placeringen af proceslinjen er en smagssag

Det er naturligvis helt op til dig selv, hvordan du vælger at placere proceslinjen på din computer. Der er mange, der slet ikke tænker over det, og derfor blot lader den være. Andre mener ikke, at den skal være placeret, som den er, når computeren leveres.

Uanset om du tilhører den ene eller anden gruppe, er der naturligvis ingen problemer forbundet med dette. Derimod er det helt op til dig selv at beslutte, hvad du foretrækker. Derfor kan du heller ikke tøve på at lave om placeringen, hvis du har et ønske om dette.

At det er muligt for dig at ændre på placeringen, er naturligvis ikke ensbetydende med, at du skal føle dig tvunget til at gøre dette. Blot fordi noget er muligt, er det ikke ensbetydende med, at det er det rette. Overvej derfor gerne, hvad du vil foretrække.

Du kan sagtens veksle mellem placeringerne

Som du også kan se herover, så er det ikke specielt vanskeligt at lave om på placeringen af proceslinjen i Windows 11. Det er en fordel, at det forholder sig på denne måde, da det betyder, at du sagtens kan veksle mellem placeringerne.

Har du eksempelvis et ønske om at flytte den til højre side, kan du sagtens gøre dette. Kommer der et tidspunkt, hvor du heller vil have den centreret igen, kan du nemt gøre dette. Derfor er der heller ikke nogen grund til at tøve med at ændre placeringen.

LÆS OGSÅ:  Hvordan bliver man frømand?

Som der også er givet udtryk for herover, så er det ikke alle, der forstår meningen med at ændre på placeringen. Hvis du tilhører denne gruppe, så skal du ikke føle dig tvunget til at ændre på noget. Derimod kan du blot lade tingene være, som de er.

Du kan også skjule proceslinjen

Naturligvis kan der være flere årsager til, at man ønsker at lave om på placeringen af proceslinjen. Ofte handler det om, at man synes, at den er til gene. Hvis det også er det, der er årsagen for dig, bør du i stedet overveje helt at skjule den.

Både på Windows 10 og Windows 11 kan du skjule proceslinjen, så den ikke kan ses. Dette betyder selvfølgelig ikke, at du ikke kan få adgang til den. Derimod betyder det blot, at den kun viser sig, når du holder markøren over den.

Ønsker du at kunne udnytte hele skærmen til dine vinduer, er det derfor en glimrende måde at gøre det på. Ikke alle er dog klar over, at det kan lade sig gøre at skjule proceslinjen. Det kan det, og mange benytter sig af, da det netop giver mere plads på skærmen.