Hvordan kan jeg se mine recepter?

Får du medicin på recept, vil du sandsynligvis gerne have et overblik over disse. Det kan være, at du er i tvivl om, hvorvidt en af dine recepter er udløbet. Heldigvis er det nemt at få et overblik over dette, da du blot kan bruge Medicinkortet til dette.

Hvis du vil vide mere om dette, kan du læse med herunder. Her kan du blive klogere på, hvad Medicinkortet er, og hvordan du kan bruge det. Med andre ord, kan du blive klogere på, hvordan du fremadrettet kan bære dig ad med at se dine recepter.

Brug Medicinkortet til at se dine recepter

Der kan være flere grunde til, at du gerne vil se dine recepter. Det kan f.eks. være, at du gerne vil se, hvor mange udleveringer du har tilbage. Det er nemlig ikke alle recepter, der gælder hele tiden. De fleste er kun udskrevet til et vist antal udleveringer, hvorefter de skal fornyes.

Uanset hvad der ligger til grund for, at du vil se dine recepter, så kan du bruge Medicinkortet til dette formål. Her kan du hurtigt og nemt få et overblik over dine nuværende og afsluttede medicinordinationer. Derfor kan du også hurtigt se, om det hele er i den skønneste orden.

Under dine recepter kan du ikke blot se, hvilke af dem, der er aktive. Ved hver af dine recepter, kan du også se, hvor mange udleveringer du har tilbage. Ligeledes er det også muligt at bruge Medicinkortet til at anmode dine læge om at få en fornyelse af recepten.

LÆS OGSÅ:  Hvordan deler man sin skærm i 2 på Windows?

Har du børn under 15 år, er det også muligt at se deres Medicinkort. Dette kræver dog, at du har forældremyndigheden over dit barn. Derfor kan du også holde øje med, om dine børns recepter er, som de skal være. Når dit barn fylder 15 år, bortfalder din adgang til dette.

Du kan bruge deres app

Ønsker du at gøre det let for dig selv, bør du bruge Medicinkortet som app. Ved at bruge denne applikation, får du adgang til dine recepter og andre relevante informationer direkte på din smartphone. Dermed slipper du for at skulle logge ind med MitID på din computer.

Applikationen er blevet udviklet og udgivet i både Apple App Store og Google Play. Det betyder, at den kan installeres og bruges på både iPhone- og Android-enheder. Har du ikke en iPhone- eller Android-enhed, vil du dog ikke kunne benytte dig af denne app.

I denne forbindelse er det også værd at påpege, at den understøtter fuldmagt til pårørendes medicinkort. Har du brug for at tilgå en pårørendes medicinkort, vil det derfor også være muligt via din app.

Bedste måde at holde styr på dine recepter

Hvis du kun har en enkelt recept, bør det være til at holde styr på. Hvis du derimod får mere medicin, er der ofte også flere recepter at holde styr på. Som følge af dette, kan det være besværligt. Derfor er det en god idé at finde en god måde at gøre dette på.

Der er flere måder at skabe et godt overblik over dine recepter på. Selvom der er flere måder at gøre det på, er det lettest at bruge Medicinkortet. Derfor anbefales det naturligvis, at du benytter dig af denne mulighed.

LÆS OGSÅ:  Hvordan afmelder man Spotify Premium?

I og med, at det er det offentlige, der står for medicinkortet, har alle adgang til det. Det betyder, at du ikke først skal oprette dig, for at få adgang til det. Har du ikke tidligere brugt det, kan du derfor springe direkte ud i det, hvilket er en klar fordel.

Bestil ny recept med Medicinkortet

Det er naturligvis en fordel, at du kan bruge Medicinkortet til at få et overblik over dine recepter. Det er dog ikke det eneste, du kan bruge det til. Du har nemlig også mulighed for at bruge det til at anmode om en receptfornyelse, hvis du har brug for dette.

I denne forbindelse er det vigtigt at påpege, at det ikke er alle præparater, man kan bede om en fornyelse af. Ligeledes er det også kun muligt, hvis du har en åben ordination. Det kan du godt have, uden at du har en åben recept på præparatet.

Det er ikke altid det samme sted, at din anmodning havner. Hvis din læge har ordineret din medicin, er det din læge, den havner hos. Hvis du er i behandling hos en speciallæge, kan du bede om at få en recept udstedt af denne læge via Medicinkortet.

Hvis du derimod har fået en recept udstedt på et hospital eller et ambulatorium, havner din anmodning hos din egen læge. Du har mulighed for at bruge Medicinkortet via din PC, men også via en app. Begge steder har du mulighed for at bede om en ny recept.

Ordinationer og recepter

Det er den læge, der har dig i behandling, der står for at opdatere dit medicinkort. Det betyder, at lægen ordinerer medicin og udskriver recepter, og ligeledes opdaterer dit medicinkort. Dette kan gøres af både egen læge, en speciallæge eller en læge på sygehuset.

LÆS OGSÅ:  Hvordan bliver man autolakerer?

Ordinationen er et meget vigtigt dokument, eftersom det typisk er det, der bliver ændret i ved ændring af din medicin.

En recept er også et vigtigt dokument, da du ellers ikke kan hente din medicin. Tidligere fik du en fysisk recept, men i dag bliver det hele klaret elektronisk. Når din recept er brugt op, kan du ikke hente mere medicin, hvorfor du skal kontakte din læge for at få en fornyelse.

Som angiver herover, behøver du hverken at ringe eller møde fysisk op hos din læge, for at bede om en fornyelse. Det kan du derimod håndtere via dit medicinkort. Når lægen har godkendt din anmodning, får du en ny recept, og vil derefter kunne hente medicin på apoteket.

Hvor kan jeg se mit barns recepter?

Som angivet før, så får du også adgang til dit barns recepter via Medicinkortet. Det bliver du dog ikke ved med at have. Det skyldes, at du kun har adgang til recepterne, indtil dit barn fylder 15 år. Ligeledes er det et krav, at du har forældremyndigheden.

Når dit barn fylder 15 år, får barnet selv adgang til sit medicinkort. Hvad det vil sige er, at du heller ikke har adgang til det længere. Naturligvis er der mulighed for at få lavet en fuldmagt til dette. Det kræver dog, at dit barn indvilliger i at få en fuldmagt.

Har du brug for at se dit barns recepter, er dette den bedste måde at gøre det på. Det kræver dog, at dit barn er under 15 år. Hvis det ikke er tilfældet, vil du ikke have adgang til at se dem. Derefter vil dit barn selv kunne logge ind og vise dig recepterne, hvis det ønskes.