Hvordan måler iPhone skridt?

Mange bruger deres iPhone til at tælle skridt. Dermed kan de holde øje med, om de får bevæget sig tilstrækkeligt. Det er en fordel at bruge sin telefon til dette, da man slipper for at medbringe andet udstyr. Derfor er der også mange, der vælger at gøre dette.

Hvis det også er tilfældet for dig, er du måske nysgerrig efter, hvordan det egentlig fungerer. Det kan nemlig virke som lidt af et teknisk vidunder, at din iPhone er i stand til dette. Ønsker du at vide mere om dette, så er du heldigvis landet på den rette side.

Sådan måler iPhone skridt

Din iPhone er udstyret med en avanceret chip, som bruges til at hente data flere steder fra. Konkret bliver der indhentet data fra både accelerometeret, gyroskopet, GPS og kompasset. Ud fra dette, er chippen i stand til at beregne antal skridt, du har gået.

Det kan lyde meget avanceret, og det er det faktisk også. Netop derfor vil du næppe få glæde af at gå dybere ind i det.

Det er dog værd at nævne, at dette er årsagen til, at dine skridt bliver noteret i klumper. Når du har kigget på dine data, vil du kunne se, at den ikke registrerer hvert skridt. Derimod vil enheden vise, at du har gået et bestemt antal skridt indenfor f.eks. en time.

Årsagen til dette er, at enheden er nødt til at beregne antal skridt over en mindre periode og distance. Hvis den ikke får mulighed for dette, vil den ikke kunne holde styr på, hvor mange skridt du har gået.

LÆS OGSÅ:  Hvordan afinstallerer man programmer på Mac?

Hvor præcis er iPhones skridttæller?

Der har ofte været stillet spørgsmålstegn ved, om din iPhone egentlig giver dig et reelt billede af det antal skridt, du har gået. Netop derfor er der også mange, der anbefaler, at du køber et sportsur eller lignende.

For de fleste vil det dog være tilstrækkeligt med, hvad din iPhone viser dig. Ganske vist er den ikke helt præcis, men de kan give dig et godt billede af, hvor mange skridt du har gået. Det har en test, der er blevet udført af The University of British Columbia vist.

Denne test har vist, at din iPhone er i stand til at registrere mellem 90 og 95 procent af dine skridt, når du går eller løber på et løbebånd. Bruger du den derimod, når du går eller løber i naturen, vil den desværre ikke være helt så præcis.

Derimod viser deres test, at den faktisk ikke får registreret mellem 1.000 og 1.200 skridt om dagen. Det må siges at være en del, da de gik mellem 5.000 og 6.000 skridt om dagen i forbindelse med deres test.

Hvad det vil sige er, at omkring 22 procent af dine skridt ved daglig brug, ikke bliver talt med af din iPhone. Hvis du mener, at det ikke er præcist nok, skal du finde en anden løsning. Her er der flere muligheder, men et pulsur kan vise sig at være et glimrende valg.

Hvorfor tæller min iPhone ikke skridt?

Oplever du, at din iPhone ikke tæller skridt? I så fald kan der være flere årsager til det. Derfor er du nødt til at undersøge flere forskellige muligheder, for at finde årsagen. Sandsynligvis vil det være en af de nedenstående ting, der er årsagen til det.

Bevægelsessensor skal være slået til

Først og fremmest kan det skyldes, at du enten bevist eller ubevidst har slået bevægelsessensoren fra. Hvis du har gjort dette, har du sørget for, at din telefon ikke kan spore dine bevægelser. Måske du har gjort det af hensyn til dit privatliv, men det betyder også, at du ikke kan tælle skridt.

LÆS OGSÅ:  Hvordan bliver man efterretningsagent?

Ønsker du at slå din bevægelsessensor til, skal du klikke dig ind i ‘Indstillinger’, og dernæst vælge ‘Lokalitetstjenester’, som du finder under punktet ‘Anonymitet’. Her kan du se, om din bevægelsessensor er slået til. Er den ikke det, skal du blot slå den til.

Dens bevægelsessensor kan være ødelagt

Hvis du har sikret dig, at din bevægelsessensor er slået til, er årsagen naturligvis en anden. Det udelukker dog ikke, at det er denne sensor, der er problemet. Derimod kan det være, at sensoren er gået i stykker, hvorfor det er nødvendigt at udskifte den.

Såfremt dette skulle vise sig at være tilfældet, er du nødt til at sende din telefon ind til reparation. Det skyldes, at du næppe selv vil være i stand til at skifte din bevægelsessensor. Forsøger du at gøre dette, uden at have de rette kompetencer, kan det ende med at gøre en del skade.

Indtast personlige oplysninger i Sundhed-appen

Hvis din iPhone registrerer skridt, men ikke er specielt præcis, kan der være flere grunde til dette. Først og fremmest bør du undersøge, om du har indtastet dine personlige oplysninger i Sundhed-appen. Har du ikke det, bør du få dette gjort.

Disse oplysninger bliver nemlig brugt til at give en mere præcis sporing af antal skridt. Derfor er det vigtigt, at disse oplysninger er indtastet. Hvis de ændrer sig, fordi du forsøger at tabe dig eller tage på, skal du selvfølgelig huske at holde dem ved lige.

Hvilke iPhone-modeller har skridttæller?

Det er ikke alle iPhone-modeller har funktionaliteten til at tælle skridt. Det blev introduceret, da iOS 8 blev sendt på markedet, men ikke alle modeller er kompatibelt med dette. Derfor kan det ikke udelukkes, at din iPhone ikke er udstyret med denne funktionalitet.

LÆS OGSÅ:  Hvordan slår man Find min iPhone fra?

Heldigvis er det længe siden, at Apple begyndte at udstyre deres telefoner med et såkaldt pedometer. Her er der tale om et stykke hardware, der skal bruges til tælle dine skridt. Dette blev introduceret med iPhone 6 og 6S, hvorfor det har været på markedet i mange år.

Dog er der også en bevægelsessensor i iPhone 5. Her er der dog tale om en meget basal sensor. Derfor vil du ikke kunne bruge den til at give dig et retvisende billede af det antal skridt, du går.

Hvorfor skal jeg tælle skridt?

Der kan naturligvis være mange årsager til, at du ønsker at tælle antal skridt. Det kan skyldes, at du synes, at det er sjovt at følge med i, men det er næppe tilfældet. Derimod vil det sandsynligvis være fordi, du har sat dig et mål for antal skridt, du gerne vil gå.

Eksempelvis kan det skyldes, at du har sat dig et mål om at gå 300.000 skridt på en måned. Det kan også være, at du har et mål om at gå 15.000 skridt om dagen. Uanset hvad dit mål er, så er det vigtigt at have en måde at tælle dine skridt på.

Hvis du forsøger at tabe dig, kan du blive hjulpet godt på vej af daglige gåture. Ønsker du at bruge dine gåture i forbindelse med et vægttab, skal du dog gå langt. For at kunne forbrænde et større antal kalorier, skal du gå minimum 15-16.000 skridt om dagen.

Er dit mål at tabe dig, er det naturligvis nødvendigt at tælle antal skridt. I stedet for at forsøge at gøre det manuelt, kan du blot have din iPhone med på dine gåture. Vil du gerne være fri for dette, kan det anbefales at investere i et Apple Watch til dette formål.