Hvordan opretter man en Gmail?

Når du laver en Gmail, er det ikke blot en ny e-mailadresse, du får. Derimod opretter du en såkaldt Google Konto, der kan bruges til de mange tjenester, der udbydes af Google. Blandt andet kan du bruge den til YouTube, Google Docs, Google Drive og Google Translate.

Derudover kan du naturligvis også bruge den som din e-mailadresse, hvad enten det skal være din primære e-mail eller ej. Dette betyder, at det som sådan heller ikke er en Gmail, du skal oprette. Derimod skal du oprette en Google Konto.

Hvis du har et ønske om at gøre dette, er du havnet på den rette side. Herunder kan du finde en guide til, hvordan du nemt bære dig ad med dette. Følger du denne guide, vil du kunne oprette din konto samt Gmail i løbet af få minutter.

Hvad er en Google Konto?

Når du opretter en Google-konto, får du ikke blot adgang til Gmail. Du får samtidig også adgang til en lang række tjenester fra Google, hvoraf hovedparten af dem er gratis at bruge. En Google-konto er naturligvis helt gratis at oprette og have.

Du er naturligvis ikke tvunget til at benytte dig af tjenester, som du ikke har brug for eller får glæde af. Ikke desto mindre er det dog en fordel, at du får adgang til alle deres tjenester med samme brugernavn og adgangskode. Bl.a. betyder det, at du hurtigt kan skifte mellem dem.

Hvis du har en Android-telefon, er det meget sandsynligt, at du allerede har oprettet en Google-konto. Hvis du har det, er det også muligt at bruge denne til Gmail. Ønsker du at have en separat Gmail, der ikke er koble til din telefon, kan du sagtens dette.

En stor del af Googles tjenester kan godt bruges, uden at du er logget ind. Du vil dog ikke have mulighed for f.eks. at abonnere til kanaler på YouTube eller deslige. Derfor er det en fordel at have en konto, som du kan tilpasse tjenesterne til dine ønsker.

LÆS OGSÅ:  Hvordan afmelder man Prime Video?

Sådan opretter du en Gmail

Du har ikke nogen grund til at være bekymret for, at det skulle være svært at oprette en Gmail. Til en start skal du gå ind på Googles hjemmeside, hvor du kan oprette en konto. Når du gør dette, vil du blive bedt om at angive en række forskellige oplysninger.

I denne forbindelse er det vigtigt, at du overvejer det nøje, da dit brugernavn også vil blive brugt til din e-mailadresse. De fleste vælger at bruge deres navn, som f.eks. niklasjakobsen@gmail.com. Desværre kan det ikke garanteres, at det ikke er optaget.

Viser det sig at være tilfældet, kan du prøve andre variationer. Du kan f.eks. prøve at tilføje et årstal, en bindestreg eller noget tredje. Hvad du beslutter dig for, at dit brugernavn og din e-mailadresse skal være, er op til dig selv, men du bør overveje det nøje.

Indtaster du et brugernavn, der allerede findes, er du nødt til at finde på et nyt. Her er det værd at nævne, at det ikke er sikkert, at det bliver nemt. Der er nemlig over en milliard brugere, der har oprettet en Google-konto, hvorfor mange brugernavne allerede er optaget.

Google-konto giver adgang til Gmail

Når du opretter din Google-konto, får du – som sagt – adgang til Gmail. Derfor er det vigtigt, at du vælger en adgangskode, du kan huske. Hvis du bliver udelukket fra din konto, betyder det nemlig, at du også vil blive udelukket fra din Gmail.

Efter at have fundet et brugernavn og en adgangskode, vil du blive bedt om at acceptere Googles vilkår. Inden du gør dette, skal du naturligvis sørge for at læse dem igennem. Det kan tage lidt tid at gøre, men det er en god idé at få gjort.

Når du har oprettet din konto, bliver du dirigeret videre til siden ‘Min konto’. Her kan du lave om på indstillinger for din konto. Du kan desuden også tilgå alle deres tjenester herfra, hvilket naturligvis også omfatter Gmail, som er en af deres mest populære tjenester.

Fremover behøver du dog ikke at starte med at tilgå Googles primære side, for at logge ind på din Gmail-konto. Derimod kan du tilgå din e-mail via denne URL: https://mail.google.com.

LÆS OGSÅ:  Hvordan bliver man beslagsmed?

Hvorfor er det populært at bruge Gmail?

Det er naturligvis ikke uden grund, at der er millioner verden over, der bruger Gmail til deres e-mail. Tværtimod er der mange fordele forbundet med dette. Har du selv overvejet at bruge Googles mailtjeneste, bør du derfor ikke tøve med at gøre det.

Er du i tvivl om, hvorfor det er blevet populært at bruge denne mailtjeneste, skal du læse med herunder. Her vil du blive præsenteret for en række af de mest fremtrædende årsager til, at det er blevet populært at bruge Gmail.

Det er gratis

Der er selvfølgelig mange forskellige årsager til, at det er blevet meget populært at bruge Gmail. En af de primære årsag er, at det ikke koster noget som helst. Du kan bruge din Gmail til at sende og modtage e-mails i stort omfang, før det koster penge.

Hvis du har brug for at sende og modtage mange e-mails, kan det dog blive påkrævet, at du betaler for det. Det er dog de færreste, der ender med at stå i en sådan situation. Vil du bruge Gmail til dit eget domænenavn, skal du naturligvis også betale for dette.

Det er brugervenligt

En anden årsag til den store popularitet er, at det er nemt at bruge Gmail. Derfor behøver man bestemt ikke at have stor teknisk forstand, for at kunne oprette og/eller bruge det. Af denne grund vælger mange Gmail til fordel for f.eks. Outlook eller lignende.

Leder du selv efter et sted, hvor du nemt kan oprette en ny e-mailadresse, er Gmail et oplagt valg. Hvis du ønsker, at dine mails havner i et mailprogram på din computer, kan dette også indstilles. De fleste foretrækker dog at bruge Gmail på nettet, så de altid har adgang til deres mails.

Sikkerheden er i top

Google er en af de største teknologivirksomheder i hele landet. Det er en status, der naturligvis ikke havde været muligt at opnå, hvis ikke de havde et stort fokus på sikkerhed. Derfor kan du være sikker på, at dine e-mails altid er i sikkerhed.

Såfremt dette er et vigtigt punkt for dig, er Gmail bestemt ikke et dårligt valg. At det tilmed også er gratis og nemt at bruge, er naturligvis også en fordel. Dette vidner også klart og tydeligt om, at der er mange fordele forbundet med at vælge Gmail.

LÆS OGSÅ:  Hvordan opdaterer jeg min Mac?

Du kan tilgå Gmail via app

Det er naturligvis også vigtigt at nævne, at du kan tilgå Gmail via en app. Det er tilfældet, uanset om du bruger iOS (iPhone), Android eller Windows Phone. Derfor er der også en god chance for, at du har mulighed for at hente en app til din enhed.

Dette er også en af fordelene ved Gmail. Opretter du en e-mail via f.eks. din internetudbyder, vil du som regel selv skulle opsætte en mailklient. Det kan være en kende teknisk, hvorfor de færreste har et ønske om at skulle rode rundt med dette.

Ser du dig også helst fri for det, skal der ikke herske tvivl om, at Gmail er et godt valg. Vælger du den populære tjeneste, henter du bare den officielle app fra Google, hvorefter du logger ind med dine oplysninger. Præcis som du ville gøre på nettet.

Derfor er det også en glimrende løsning for dig, der har et stort ønske om altid at have adgang til dine e-mails. Du kan tilmed sørge for, at du modtager notifikationer på din telefon, når du modtager en ny e-mail, hvilket der er mange, der foretrækker.

Gmail bliver hele tiden optimeret

I og med, at Gmail er et af de mest benyttede tjenester hos Google, har det naturligvis også et stort fokus. Det betyder, at tjenesten løbende bliver optimeret og forbedret. Som følge af dette, får du en bedre mailklient og -tjeneste, uden at betale en krone for det.

Dette er også en af årsagerne til, at det er værd at vælge Gmail til fordel for andre tjenester. Blandt andet har de gennem årene optimeret deres SPAM-filter, så du slipper for at modtage reklamemails og andre former for SPAM.

Derudover har de også en meget unik opdeling af deres indbakke, hvor mails bliver inddelt efter type. Blandt andet har sociale medier og nyhedsbreve sin egen fane, så sådanne mails ikke blandes sammen med andre mails, du modtager.

I løbet af årene har Google introduceret flere innovationer, der er med til at adskille Gmail fra de andre muligheder på markedet. Det har de næppe planer om at stoppe med, hvorfor det også er en fremtidssikret løsning, hvis du laver en Gmail.