Hvordan optager man lyd på iPhone?

Vil du gerne optage lyd på din iPhone, er der heldigvis rig mulighed for dette. Du behøver endda ikke engang at downloade eller købe en app til formålet. Derimod kan du bruge en app, der er inkluderet i iOS, hvorfor den er tilgængelig på alle iPhones.

På dansk hedder den app Memoer, og den er ganske gratis at bruge. Ydermere er den også udviklet til at være brugervenlig, hvorfor den er fri for unødige funktioner. Det medfører, at det er nemt at bruge, uanset hvorfor man ønsker at lave en lydoptagelse.

Leder du efter en guide til, hvordan du optager lyd på din iPhone, er du landet på den rette side. Herunder finder du nemlig en guide til netop dette, som er nem at følge.

Sådan optager du lyd på iPhone

Da appen Memoer er inkluderet i iOS, kan du finde den på alle iPhones. Hvis du ikke selv har flyttet eller slettet den, vil du kunne finde den i mappen ‘Hjælpeapps’. Da den er inkluderet i iOS, har alle iPhone-brugere mulighed for at optage lyd, hvis de skulle ønske dette.

Appen kan du bruge til at lave lydoptagelser af f.eks. noter, forelæsninger, interviews og meget andet. Du har endda mulighed for at bruge det indbyggede redigeringsværktøj til at finjustere din optagelse. Dermed kan du nemt klippe segmenter ud, hvis du vil dette.

For at optage en lydoptagelse, skal du enten bruge den indbyggede mikrofon eller en ekstern mikrofon. Bruger du en ekstern mikrofon, kan du endda bruge et understøttet headset eller en decideret mikrofon. I alle tilfælde skal du følge trinene herunder:

  1. Start med at åbne appen ‘Memoer’. Når du har gjort dette, skal du blot trykke på knappen ‘Optag’, for at sætte gang i en optagelse.
  2. Hvis du vil justere optageniveauet, skal du blot flytte mikrofonen tættere på eller længere væk fra, hvad du optager.
  3. For at slutte din optagelse, skal du trykke på knappen ‘Stop’. Derfor er det ganske nemt for dig at have med denne app at gøre.
LÆS OGSÅ:  Hvordan døde Yahya Hassan?

Din optagelse vil blive gemt med navnet ‘Ny optagelse’ eller navnet på din lokalitet. Dette kræver dog, at ‘Lokalitetstjenester’ er slået til under ‘Anonymitet og sikkerhed’. Du kan ændre navnet, ved at klikke på optagelsen, dernæst på navnet, og skrive et nyt.

Du kan pause din optagelse

Ønsker du at sætte din optagelse på pause, er der naturligvis mulighed for dette. Det kan være en fordel, hvis du skal lave en længere optagelse, og får brug for at holde en pause. Eksempelvis kan det vise sig at være brugbart, hvis du er ved at udføre et interview.

Ønsker du at gøre dette, kan du være glad for, at det ikke er specielt svært. Som der også er givet udtryk for før, så har det været et mål for Apple, at appen skal være nem at bruge. Derfor har de naturligvis også sørget for, at du nemt vil kunne pause din optagelse.

  1. For at gøre dette, skal du blot trykke på knappen ‘Pause’. Det vil stoppe optagelsen midlertidigt, hvis der er behov for dette. Når du er klar til at fortsætte med at optage, skal du blot trykke på ‘Fortsæt’.
  2. Når du er helt færdig, kan du trykke på ‘Stop’. Hvis du vil høre optagelsen, inden du går videre, kan du trykke ‘Afspil’.
  3. Hvis du vil ændre, hvor din afspilning starter, skal du trække på bølgeformen til venstre eller højre, inden du trykker på ‘Afspil’.
  4. Hvis du er tilfreds med din optagelse, skal du trykke på ‘OK’ for at gemme den.

Skulle det vise sig, at du ikke er tilfreds med din optagelse, kan du naturligvis slette den med det samme. Når du har gjort dette, kan du starte en ny optagelse, hvis dette ønskes. Ønsker du ikke at give det endnu et forsøg, lukker du blot ned for appen.

LÆS OGSÅ:  Hvordan bliver man lærervikar?

Du kan godt bruge en anden app, mens du optager

Hvis du ønsker at tage noter, skal vise billeder eller andet under optagelsen, er der mulighed for dette. Når du optager med ‘Memoer’, kan du nemlig godt bruge andre apps. For at gøre dette, skal du blot gå til hjemmeskærmen, hvorfra du åbner den ønskede app.

Dog er det vigtigt at nævne, at du ikke kan bruge en anden app, hvis den afspiller lyd på din enhed. Hvis appen begynder at afspille en lyd, holder ‘Memoer’ automatisk op med at optage. Derfor er det naturligvis vigtigt, at du sørger for at holde øje med dette.

Hvis du har en iPhone 14 Pro eller en iPhone 14 Pro Max, vil du kunne se din igangværende optagelse på Dynamic Island øverst på skærmen. Dette er naturligvis tilfældet, uanset om du befinder dig på hjemmeskærmen eller i en anden app.

Du kan desuden også trykke på Dynamic Island, hvis du ønsker at vende retur til ‘Memoer’ nemt og hurtigt. Der er naturligvis en fordel, hvis du vil pause eller stoppe en optagelse. Derfor er det værd at udnytte, at du har adgang til denne funktion.

Gem automatisk dine optagelser i iCloud

I stedet for at gemme alle dine optagelser på din iPhone, bør du gemme dem i iCloud. Dermed er du sikker på, at de er godt gemt. Ligeledes er du også sikker på, at du altid kan tilgå dem. Det kan f.eks. være en fordel, hvis du vil lytte til dem på en computer.

For at kunne dette, er ‘Memoer’ nødt til at være slået til i indstillingerne til iCloud. Hvis du har sørget for at gøre dette, så bliver dine optagelser helt automatisk gemt i iCloud. Desuden vil de også automatisk blive vist på din iPhone, iPad og Mac.

Optagelser, der er lavet med den indbyggede mikrofon, vil være i mono. Ønsker du at optage i stereo, kræver det, at du har en ekstern stereomikrofon, som fungere sammen med iPhone. Disse kan du blandt andet købe direkte hos Apple, der har flere muligheder på deres webshop.

LÆS OGSÅ:  Hvordan kan jeg se mine recepter?

Kan bruges til mange formål

Som tidligere angivet, kan der være mange grunde til, at man bruger appen ‘Memoer’. Derfor er det naturligvis ikke alle, der bruger den af samme årsag. Eksempelvis bruger mange den til at tage noter, ved at indtale dem, fremfor at skulle nedfælde dem selv.

Noter

Hvis du har brug for at tage mange noter, kan det tage lang tid at skrive dem alle ned. Det kan også være krævende for fingre og hænder. Derfor er der mange, der leder efter en anden måde at gøre det på, og her kommer lydoptagelser ind i billedet.

Er du i gang med at skrive en opgave, bog eller vigtigt dokument til din forretning? I så fald kan det være en fordel at tage noter til dette. Det vil i mange tilfælde kunne gøre dit arbejde lettere. Vil du gøre det nemt at tage noter, anbefales det at optage dig selv tale.

Interviews

Der er naturligvis også mange, der bruger ‘Memoer’ til at optage deres interviews. Det er især tilfældet for journalister, men også for forfattere, der er i gang med at skrive en bog. Hvis du har brug for at optage interviews, er dette derfor en god måde at gøre det på.

Hvis du skal bruge dem i sådanne sammenhæng, er det en god idé, at du sørger for at navngive dine optagelser. På denne måde er du sikker på, at du kan huske, hvad de handler om. Et godt tip er, at du også husker at tilføje stedet til navnet.

Forelæsninger

Hvis du deltager i en forelæsning, som du gerne vil kunne benytte på et senere tidspunkt, kan du også optage denne. Det kan naturligvis også være, at du blot vil optage et eller flere brudstykker af den. Under alle omstændigheder, kan du bruge ‘Memoer’ til det.

I denne forbindelse er det vigtigt at nævne, at du naturligvis ikke bare må dele dine optagelser med andre. Du må gerne bruge dem til eget brug, hvilket f.eks. kan være i forbindelse med en opgave, en artikel eller lignende. Du må dog ikke dele dine lydoptagelser med andre.