Hvordan overfører man fra Android til Android?

Hvis du har købt en ny Android-telefon, vil du sandsynligvis gerne overføre dine data fra den gamle enhed. Det er dog ikke sikkert, at du ved, hvordan du skal bære dig ad med dette. Ved du det ikke, kan det virke meget avanceret at skulle gøre dette, men det er heldigvis slet ikke tilfælde.

Når du først har lært, hvordan du skal bære dig ad med det, vil det være ganske nemt. Derfor har du heller ikke nogen grund til at frygte, at du ikke selv er i stand til dette. Det gør sig tilmed gældende, uanset om du er ferm, når det kommer til elektronik eller ej.

Er det første gang, du står i denne situation? I så fald ved du måske ikke, hvor du skal starte. Hvis det er tilfældet, er du havnet på den rette side. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du overfører fra Android til Android, efter at have købt en ny telefon.

Sådan overfører du fra Android til Android

Hvis du skal overføre data fra en Android-telefon til en anden, er der flere måder at gøre det på. Den nemmeste måde at overføre de ønskede data mellem de to enheder, er ved at bruge din Google-konto. Den skal du alligevel bruge til at logge ind på din nye telefon.

Inden du kan sætte gang i processen, skal du logge ind på din gamle telefon med din Google-konto. Dette skal du gøre for at lave en ny sikkerhedskopi af dine data. Dette kan du gøre under ‘Indstillinger’, hvor du finder et punkt, der hedder noget med sikkerhedskopiering.

Når du har lavet din sikkerhedskopi, skal du blot følge disse trin for at overføre dine data til en ny Android-telefon:

 1. Start med at tænde for din nye enhed
 2. Tryk på ‘Start’, og sørg for at oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk. Dette vil du også blive bedt om i forbindelse med opsætningen
 3. Nu skal du vælge at kopiere dine apps og data fra en gammel enhed. Har du et kabel til at tilslutte dine enheder, skal du følge de instruktioner, der vises på skærmen
 4. Har du ikke det, så skal du trykke på ‘Intet kabel?’ og dernæst på ‘OK’. Nu kan du trykke på ‘En sikkerhedskopi fra en Android-telefon’, hvorefter du blot følger instruktionerne på skærmen
 5. Når overførslen er sat i gang, skal du blot læne dig tilbage og vente. Når den er fuldført, kan du tilgå alle de data, som du har flyttet fra den gamle enhed
LÆS OGSÅ:  Hvordan bliver man lærervikar?

Som du kan se herover, så er det ikke svært at overføre data fra en Android-enhed til en anden. Derfor er det naturligvis også noget, som de flest kan klare sig. Som følge af dette, er der ikke nogen grund til, at du betaler nogen for at gøre det for dig.

Hvordan overfører man fra Samsung til Samsung?

Der findes også en række producenter, der selv har udviklet og installeret en app til dataoverførsel på deres enheder. Disse kan bruges, hvis du overfører data fra en anden enhed fra samme producent. Ofte startes disse automatisk, når du tænder telefonen første gang.

En af de producenter, der har valgt at gøre dette, er Samsung. Skal du flytte data fra en Samsung-telefon til en anden, kan du derfor bruge en app til formålet. Det gør det naturligvis nemt at overføre dine filer, billeder osv. til din nye Samsung Galaxy-enhed.

Når du bruger deres Smart Switch-app, vil du derfor have nemt ved at overføre både billeder, videoer, kontakter, apps osv. Alle de data, du har gemt, bliver taget med over på den nye enhed. Og det bedste er, at du kan klare det hele med få skridt.

Når du har downloadet appen, skal du faktisk blot følge de instruktioner, der bliver vist på skærmen. Derfor har du ikke nogen grund til at frygte, at du ikke selv kan gøre det. Tværtimod vil du på skærmen blive guidet igennem hele processen fra start til slut.

Hvordan overfører man fra Huawei til Huawei?

Hvis du skal flytte data fra en Huawei-telefon til en anden, kan du også bruge en app til dette. Derfor vil du naturligvis også opleve, at det er nemt at gøre. Det er en fordel, da det betyder, at du ikke behøver hjælp. Derimod kan du sagtens klare det selv.

For at kunne gøre dette, skal du bruge en app ved navn Phone Cloud. Med denne app er det muligt at overføre dine filer trådløst til en Huawei-telefon. Derfor kan du overføre både billeder, videoer, kontakter osv. trådløst. Og det hele klares med et par klik.

LÆS OGSÅ:  Hvordan bliver man stewardesse?

For at flytte dine data på denne måde, skal du blot følge de trin, du finder herunder:

 1. Start med at installere Phone Clone-appen på begge telefoner
 2. Nu skal du åbne appen på begge enheder. På den nye telefon skal du vælge ‘Dette er den nye enhed’, mens du på den gamle telefon skal vælge ‘Dette er den gamle enhed’
 3. Dernæst skal du scanne QR-koden, som parrer de to telefoner med hinanden
 4. Nu kan du selv vælge de data, du ønsker at overføre. Når du har gjort det, sætter du gang i overførslen
 5. Vent nu blot indtil enheden informerer dig om, at din overførsel er blevet fuldført

Når der vises en besked om, at overførslen er fuldført, er du klar til at bruge din nye telefon. Dermed behøver du ikke at starte på en frisk, hvis du ikke ønsker dette. Derimod kan du bruge din nye telefon, men samtidig få adgang til alle data fra din gamle telefon.

Hvordan overfører man fra OnePlus til OnePlus?

Har du købt en ny telefon fra OnePlus? Og ønsker du at overføre data fra en gammel OnePlus-enhed? I så fald er det også noget, du ganske nemt kan gøre. Det skyldes, at der er udviklet en app til formålet, som er nem at benytte sig af.

Til dette formål skal du bruge Clone Phone-appen. Når du benytter dig af denne app, vil du have nemt ved at overføre alt fra billeder til enhedsindstillinger til din nye enhed. Hvis du ønsker at gøre dette, skal du blot følge trinene herunder:

 1. Først og fremmest skal du downloaden appen ‘Clone Phone – OnePlus’, som du finder i Google Play Butik. Du skal installere den på begge dine enheder
 2. Nu skal du åben Clone Phone, hvorefter du vælger ‘Dette er den nye enhed’ på din nye telefon. Herefter kan du se en QR-kode på skærmen, som bruges til at parre de to enheder
 3. Åben også appen på den gamle telefon, hvor du skal vælge ‘Dette er den gamle enhed’. Nu skal du scanne QR-koden, så du forbinder de to telefoner
 4. Når de er parret, skal du vælge de data, du gerne vil flytte fra den gamle telefon. Når du har valgt de ønskede data, skal du trykke på ‘Start migrering’
 5. Til sidst skal du blot sætte overførslen i gang, og vente på, at den bliver fuldført
LÆS OGSÅ:  Hvordan caster man fra Mac til Chromecast?

Som du kan se herover, er det ikke svært at overføre data fra en OnePlus-enhed til en anden. Hvis du har besluttet dig for at opgradere din nuværende OnePlus-telefon, kan du derfor nemt flytte dine data. Det kræver dog, at du ønsker at gøre dette.

Det er ikke et krav at flytte dine data

Det er naturligvis vigtigt, at du er opmærksom på, at du ikke er påkrævet at flytte dine data. Hvis du ikke ønsker at gøre dette, skal du derfor ikke gøre det. Derimod kan du sagtens starte på en frisk med en telefon, der ikke indeholder gamle data.

Hvis du ønsker dette, skal du naturligvis blot indstille din telefon, som du ønsker det. Derefter kan du gå i gang med at bruge den. Mange vælger at gøre dette, da de ser det som en måde at rydde lidt op. Dermed får de ikke flyttet en lang række uønskede apps.

Føler du også, at det er blevet en kende uoverskueligt med dine mange apps? I så fald er det oplagt at se det som en frisk start, hvis du har købt en ny telefon. Dermed kan du vælge kun at hente de apps, du ved, du kommer til at bruge.

Naturligvis er det ikke alle, der ser sådan på det. Der er også mange, der gerne vil have alle deres data med. Andre foretrækker kun at flytte dele af det. Uanset hvad du foretrækker, er der intet rigtigt eller forkert, hvorfor du blot skal gøre, som du ønsker.

Mange vælger at gøre det

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at der er mange, der beslutter sig for at flytte data fra den gamle enhed. Det skyldes naturligvis, at de meget gerne vil have adgang til alle deres apps og filer.

Som der også er givet udtryk for herover, så er det dog ikke et krav. Ønsker du ikke at flytte dine data, skal du derfor ikke føle dig tvunget til at gøre det. Hvis du derimod har besluttet dig for at gøre det, så kan du glæde dig over, at det ikke er vanskeligt.

Når du skal flytte dine data, vil det ofte være lettest at overføre mellem to enheder fra samme producent. Selvom det er lettest, er det ikke begrænset til dette. Du vil derfor godt kunne overføre data fra en Samsung til en Huawei – eller den anden vej rundt.