Hvordan printer man fra iPhone?

I dag kan man bruge sin iPhone til mange ting, som man før i tiden skulle bruge sin PC til. Det betyder, at der er mange, der bruger deres iPhone til en lang række arbejdsopgaver. Det har den fordel, at de nemt og hurtigt kan udføre dem, fremfor at skulle tænde for en PC.

Blandt andet var det før i tiden nødvendigt at tænde for en PC, hvis man skulle printe et billede eller et dokument ud. Sådan forholder det sig dog ikke i dag, hvor det er muligt at bruge sin iPhone til dette. Dog kræver det, at du har en printer, der understøtter dette.

Konkret skal du have en printer, der understøtter AirPrint. Heldigvis er det en meget efterspurgt funktion, hvorfor langt de fleste modeller har understøttelse for dette. Det betyder, at der også er en god chance for, at din printer er kompatibel med denne funktion.

Sådan printer du fra din iPhone med AirPrint

Når du skal printe fra din iPhone, skal du starte med at sikre, at din printer faktisk understøtter AirPrint. Hvis den ikke gør det, så er det svært at komme videre. I et sådant tilfælde vil du være nødt til at undersøge, om du kan benytte dig af en app til formålet.

Hvis du har sikret, at din printer er kompatibel med AirPrint, er næste skridt at undersøge, at den har forbindelse til samme Wi-Fi-netværk som din iPhone. Ligeledes skal du også befinde dig inden for netværkets rækkevidde. Når dette er sikret, skal du blot følgende nedenstående:

  1. Du skal starte med at åbne den app, som du ønsker at udskrive fra.
  2. Dernæst skal du finde udskriftsfunktionen, hvilket du kan gøre på flere måder. Den bedste løsning, er at trykke på knappen ‘Del’ eller på knappen ‘Handlinger’.
  3. Når du har klikket på en af disse, skal du finde punktet ‘Udskriv’. Det er dog ikke i alle apps, at dette er muligt, da ikke alle apps understøtter AirPrint.
  4. Tryk nu på ‘Der er ikke valgt en printer’, hvor du skal vælge en tilgængelig printer, der er kompatibel med AirPrint.
  5. Nu skal du vælge antal kopier samt angive andre ønskede indstillinger. Du kan også begrænse, hvilke sider, du ønsker at udskrive.
  6. Til sidst skal du blot trykke på ‘Udskriv’ i øverste højre hjørne, hvorefter du blot skal vente på, at din printer bliver færdig med at gøre sit arbejde.
LÆS OGSÅ:  Hvordan bliver man efterretningsagent?

Mange producenter har egne apps

Hvis du har købt en printer fra en anerkendt producent, vil du sandsynligvis også kunne downloade en app til din iPhone. Dette gør sig blandt andet gældende, hvis du har en printer fra en producent såsom HP, Brother eller Canon.

Disse tre producenter står bag en række af de mest anerkendte printere på det danske marked. Derfor vil du ikke være dårligt stillet, hvis du har købt en printer fra et af disse brands. Overvejer du at købe en ny printer, er det oplagt at vælge en fra et af disse brands.

I denne forbindelse er det naturligvis værd at nævne, at det ikke er alle apps, der fungerer lige godt. Både HP, Brother og Canon har formået at lave velfungerende apps, der er nemme at bruge. Desværre er det ikke tilfældet for apps fra alle andre producenter på det danske marked.

Tjek først om du kan bruge AirPrint

Inden du forsøger dig frem med en af disse applikationer, bør du undersøge, om du kan bruge AirPrint. Det er der flere årsager til, men det handler primært om, at det er en nem løsning. Hvis du vil gøre det nemt for dig selv, er det derfor AirPrint, du skal bruge til formålet.

Som du kan se på de trin, du finder herover, så er det ganske overskueligt. Derfor vil det naturligvis også være noget, som alle kan finde ud af. Selv i tilfælde af, at du ikke har den store erfaring med det, vil du kunne udskrive via AirPrint på din iPhone eller iPad.

LÆS OGSÅ:  Hvordan døde Paul Walker?

Hvis det viser sig, at du har en printer, der ikke er kompatibel med AirPrint, er der heldigvis også andre muligheder. Det giver som regel bedst mening at bruge en app, der er udviklet af den producent, der står bag din printer. De er ofte mest intuitive og velfungerende.

Du kan udskrive filer, dokumenter og andet

Mange tror, at det kun er muligt at udskrive billeder fra en iPhone. Det er dog ikke tilfældet. Derimod kan du udskrive stort set alle filer direkte fra din telefon. Har du f.eks. et dokument i Google Docs, som du ønsker at udskrive, er der rig mulighed for at gøre dette.

Ligeledes er det også muligt at bruge din iPhone til at udskrive blandt PDF-filer, e-mails og meget andet. Derfor vil du faktisk kunne erstatte din computer med din iPhone, da du ikke vil opleve, at du er begrænset. Det er dog mange, der tror, og derfor bruger de ikke deres telefon til dette.

Har du f.eks. fået en e-mail, som du hurtigt ønsker at printe ud, er der ingen grund til at tænde for din computer. Derimod bør du blot skrive den ud direkte fra din telefon. Det vil ikke blot gøre det lettere, men vil samtidig også spare dig for en del tid.

Du kan ikke udskrive fra alle apps

Det er naturligvis vigtigt at nævne, at du ikke kan udskrive fra alle apps. Der findes f.eks. apps, hvori du kan se dine dokumenter, men ikke udskrive fra. Derfor kan der være behov for, at du først gemmer filen på din telefon, sender den til dig selv via e-mail eller lignende.

LÆS OGSÅ:  Hvordan bliver man IT-supporter?

I dag kan man dog udskrive direkte fra de fleste apps, hvorfor det er sjældent, at du vil komme ud for, at det ikke er muligt. Skulle det ske, er der heldigvis flere måder at komme udenom det på. Som angivet herover, kan du blot gemme filen på din telefon, inden du udskriver den.

Dog bør det nævnes, at det ikke er alle filtyper, der egner sig til at blive udskrevet. F.eks. kan det ofte give mening at bruge Excel til at samle og organisere store mængder data. Vælger du printe et stort Excel-ark ud, vil det dog næppe være nemt for dig at overskue det.

Du kan også bruge AirPrint fra din iPad

Det er naturligvis vigtigt at nævne, at denne guide også gælder for iPad. Hvis du har en iPad, er det derfor også muligt at bruge AirPrint fra denne. Ønsker du at gøre dette, skal du følge samme trin, som på iPhone. Derfor er det også ganske nemt at gøre dette.

For rigtig mange er deres iPad i dag blevet til en form for afløser for deres bærbare PC. Hvis det også er tilfældet for dig, vil du sandsynligvis gerne kunne udskrive billeder, dokumenter osv. fra den. Heldigvis er der intet besværligt forbundet med dette.

Igen er det vigtigt at nævne, at det ikke er alle printere, der er kompatible med AirPrint. For at gøre det nemt at printe ud fra din iPad, skal du derfor bruge en printer med AirPrint. Andre printere kan sagtens bruges, men det er en kende vanskeligere at bruge dem.

Ved du, at du ofte kommer til at udskrive dokumenter og andet med din iPad, bør du vælge din printer ud fra dette. I et sådant tilfælde vil du nemlig sætte stor pris på, at du har mulighed for at bruge AirPrint. Det gør det ikke blot lettere, men også meget hurtigere at printe ud.