Hvordan renser man iPhone-stik?

Har du lagt mærke til, at din telefon ikke oplades korrekt? Har du svært ved at få den til at registrere, at din telefon er tilkoblet? I så fald kan det skyldes, at der er snavs i opladningsporten. For at få det til at fungere optimalt, er du derfor nødt til at rense det.

Ganske vist er der tale om en lille port, men det ændrer ikke på, at det nærmest er en magnet for støv. Hvis du ikke har renset det før, og din telefon ikke er helt nyt, kan det have samlet en del snavs. I et sådant tilfælde er det en god idé, at du sørger for at rense det.

Er du i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad med dette, er du heldigvis havnet det rette sted. I denne artikel finder du nemlig en guide til, hvordan du renser stikket på din iPhone. Sørger du for at følge denne guide, vil du naturligvis være på den sikre side.

Sådan renser du opladningsporten på din iPhone

Når du skal rense stikket på din iPhone, er der flere måder at gøre det på. Det er dog ikke alle metoder, der er lige gode at bruge. Derfor skal du ikke kaste dig over alle metoder, du kan finde på nettet, da flere af dem kan ende med at gøre skade på opladningsstikket.

  1. For at rense stikket på din iPhone, kan du med fordel bruge denne metode.
  2. Du skal starte med at slukke din telefon helt, inden du går i gang med noget.
  3. Når du har slukket den, skal du finde en tandstik, som du kan bruge til at fjerne snavs med.
  4. Tandstikken skal du blot føre ind i opladningsporten, så du stille og roligt kan skrabe skidt og snavs ud. Når du gør det, er det vigtigt, at du er meget forsigtig.
  5. Hvis du kan se, at du får skidt med ud, kan dette have ført til problemerne med din oplader. For at sikre, at det er tilfældet, bør du runde af med at teste, om den registrerer kablet.
LÆS OGSÅ:  Hvordan afmelder man Viaplay?

Hvis du vil være på den sikre side, kan du vikle en smule bomuld om din tandstik, inden du bruger den. Du kan også bruge en vatpind, hvor du har fjernet noget af vattet, så den kan komme ind. Under alle omstændigheder, skal du naturligvis være meget forsigtig.

Det er vigtigt at være forsigtig, når du renser

Hvis du skal rense stikket på din iPhone, er det vigtigt at være forsigtig. Er du ikke det, kan du ende med at gøre skade på det. Det er ikke ensbetydende med, at du ikke kan bruge en tandstik til det. Det kan du sagtens, men du er nødt til at gå forsigtigt til værks.

Hvad det vil sige er, at du ikke skal være for voldsom, når du skraber. Hvis du er det, kan det i værste fald føre til, at stikket bliver ødelagt. Sker det først, er det ikke længere muligt at oplade din iPhone. Derfor skal du sende den til reparation, for at få hele stikket udskiftet.

Naturligvis kan det ikke udelukkes, at det bliver nødvendigt alligevel, hvis det ikke er snavs, der forårsager dine opladningsproblemer. Det ændrer dog ikke på, at du bør sørge for at være forsigtig. Der er nemlig ingen grund til at forværre problemerne med dit iPhone-stik.

Rens altid stikket, inden du undersøger andet

Som angivet herover, kan der være andre årsager til, at du har problemer med at oplade din telefon. Derfor er det ikke sikkert, at problemet bliver løst af, at du fjerner snavs fra stikket. Alligevel bør du starte med at gøre dette, da det ikke koster dig noget.

LÆS OGSÅ:  Hvordan ringer man med hemmeligt nummer?

Hvis det viser sig, at det ikke hjælper på problemet at fjerne snavs, må du se dig om efter en anden løsning. Det kan eksempelvis være, at hele stikket er defekt. Såfremt dette skulle vise sig at være tilfældet, vil det som regel være nødvendigt at skifte hele stikket ud.

Da det kan koste en god slat penge at gøre dette, skal du naturligvis ikke gøre dette, som det første. Tværtimod bør du lægge ud med at rense stikket grundigt, for at udelukke dette som en mulighed. Dernæst bør du gå videre til nogle af de andre muligheder.

Mange glemmer at rense sit opladerstik

Selvom det faktisk kan føre til store problemer, hvis man ikke renser sit opladerstik, får mange det ikke gjort. Netop dette medfører, at de på sigt ender med at have problemer med stikket. F.eks. kan det være, at deres opladerkabel skal være i en særlig vinkel, før det virker.

Er det også noget du oplever, så er det sjældent selve kablet, der er i stykker. Derimod er det i mange tilfælde forårsaget af det faktum, at der er skidt i dit iPhone-stik. Heldigvis er det nemt at løse dette, da du blot skal fjerne snavset med en tandstik eller deslige.

Der er ikke nogen regler for, hvor ofte du skal gøre dette. Derfor er det op til dig selv at vurdere, hvad der er nødvendigt. Gør du det eksempelvis til en vane at rense stikket én gang hvert kvartal, vil du kunne nedbringe risikoen for, at det forårsager problemer for dig.

LÆS OGSÅ:  Hvordan koger man pasta?

Pust ikke ind i opladningsporten

Mange har en tendens til at puste ind i opladningsporten på deres iPhone, hvis den ikke virker, som den skal. Selvom det kan virke som en god løsning, skal du afholde dig fra at gøre det. Først og fremmest er det ikke en effektiv måde at fjerne snavs på, men det er ikke det eneste.

Når du blæser luft ind i telefonens opladningsport, vil du også kunne blæse uønsket fugt ind i porten. Risikoen for det er ikke stor, men det kan medføre, at din port går i stykker. Derfor er det naturligvis afgørende, at du ikke forsøger at puste støv ud af porten.

I langt de fleste tilfælde, vil du tilmed også bare puste støv længere ind i porten, da trykket ikke er højt nok. Derfor er det bedre, at du bruger en tandstik eller lignende til formålet. Ved at gøre dette, kan du skrabe snavs og skidt ud, i stedet for puste det længere ind i porten.

Apple fraråder brug af trykluft

I denne forbindelse er det også vigtigt at pointere, at Apple fraråder brugen af trykluft. Der er mange, der har haft succes med dette, men du bør ikke gøre det. Desværre er der en risiko for, at du ender med at ødelægge porten i din iPhone, hvorfor du skal afholde dig fra det.

Dette gør sig især gældende, hvis der er tale om luft med meget højt tryk. I et sådant tilfælde er der nemlig endnu større risiko for, at det påvirker din opladningsport negativt. Selvom det kan virke som en god løsning, og som anbefales af mange, skal du derfor afholde dig fra det.