Hvordan scanner man en QR-kode på iPhone?

QR-koder har været fremme i mange år. Alligevel bliver de ved med at vinde frem, ved at blive brugt til flere formål. Derfor kan der være flere årsager til, hvorfor man har brug for at scanne en QR-kode. Uanset årsagen, kan du glæde dig over, at det er nemt at gøre dette.

Rigtig mange har en idé om, at det er både teknisk og kompliceret. Sådan forholder det sig dog ikke. Dette finder man hurtigt ud af, når man har prøvet det et par gange. Har du ingen erfaring med det, skal det ingen hemmelighed være, at det kan virke avanceret.

Ønsker du at vide, hvordan du scanner en QR-kode med din iPhone, er du heldigvis havnet på den rette side. I denne artikel kan du læse, hvordan du skridt for skridt scanner QR-koder med kameraet i din iPhone eller iPad.

Sådan scanner du en QR-kode med iPhone

Hvis du har brug for at scanne en QR-kode, skal du blot bruge din iPhone til dette. For at gøre dette, skal du blot bruge appen ‘Kamera’, som du kan finde på hjemmeskærmen, i Kontrolcenter eller på dit låseskærm. Derfor har du altid hurtig adgang til det.

Når du er klar til at scanne din QR-kode, skal du følge de trin, du finder herunder:

  1. Du skal starte med at åbne appen ‘Kamera’
  2. Når du har gjort dette, skal du vælge kameraet på bagsiden
  3. Nu holder du din enhed, så QR-koden bliver vist i søgeren i appen ‘Kamera’
  4. Nu læser enheden den pågældende QR-kode, og viser en lille notifikation på skærmen
  5. Tryk på denne notifikation for at åbne linket, der er tilknyttet den pågældende QR-kode
LÆS OGSÅ:  Hvordan bliver man efterretningsagent?

Du behøver ikke en app

Rigtig mange tror, at de er nødt til at hente en app, hvis de vil scanne en QR-kode. Sådan forholder det sig dog ikke. Derimod kan du blot bruge det indbyggede kamera. Selvom der findes mange apps, der er lavet til at scanne QR-koder, er der ikke brug for dem.

Hvis du allerede har hentet en app, kan du sagtens bruge denne. Det er der som sådan ikke noget problem med. Vil du helst være fri for at bruge en app, der ikke er lavet af Apple, kan du også det. Ser du det som den bedste løsning, skal du blot bruge appen ‘Kamera’ til at scanne koderne.

Fordelen ved at bruge denne applikation er, at du altid har hurtig adgang til den. De nyeste versioner af iOS er nemlig udviklet således, at du kan åbne kameraet fra dine låseskærm. Derfor skal du ikke til at lede blandt dine apps, for at finde frem til en app til formålet.

QR-koder bruges til mange formål

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at QR-koder bliver brugt til mange formål. Derfor kan der også være mange årsager til, at du har brug for at scanne en sådan kode. En række af de mest udbredte formål til brugen af QR-koder, vil du blive præsenteret for herunder.

  • Restauranter bruger dem til menukort: Der er mange restauranter, der bruger QR-koder til deres menukort. I stedet for at give dig en fysisk menu, kan du scanne en QR-kode, så du kan se hele menuen på din smartphone.
  • Bliver brugt i reklamer: QR-koder bliver også hyppigt brugt i reklamer, hvis afsender ønsker at sende dig videre. Det kan f.eks. være på reklamer i magasiner eller i busser. Disse kan være udstyret med QR-koder, der sender brugeren videre til en webside eller app.
  • I forlystelsesparker og zoologiske haver: Her bliver der også gjort brug af QR-koder. De bruges til flere forskellige formål, men ofte til at give hurtig adgang til oversigten over parken, information omkring dyrene og meget andet.
LÆS OGSÅ:  Hvordan opretter man en Gmail?

Bruges også i MitID

Det er en god idé at lære, hvordan man bruger sin iPhone til at scanne en QR-kode. Det handler naturligvis om, at det er noget, der bruges til mange formål. Ganske vist er det ikke dem alle, der er vigtige, men det bruges dog i forbindelse med MitID.

I takt med, at man arbejder med at gøre MitID mere sikkert, har de indført brugen af QR-koder. Når du har indtastet dit brugernavn og din adgangskode, skal du verificere din konto med en QR-kode. Det gælder, uanset om du skal logge ind på din netbank eller e-Boks.

Hvis du endnu ikke ved, hvordan du bærer dig ad med at scanne QR-koder, skal du blot læse med herunder. Her finder du nemlig en nem guide, der kan lære dig dette. Som tidligere nævnt, er det ganske nemt, hvorfor du kun behøver at bruge guiden én gang.

Ikke alle har taget QR-koder til sig

På trods af, at QR-koder er blevet mere udbredte med tiden, har alle ikke taget det til sig. Tværtimod er der stadig mange, der mener, at det er en upraktisk løsning. Af denne grund er der også flere af dem, der nærmest konsekvent nægter at scanne disse QR-koder.

Såfremt du endnu ikke har taget QR-koder til dig, skal du derfor ikke tro, at du er ene om dette. Derimod er der mange andre, der også har det på denne måde. Faktum er dog, at det er en nem måde at tilgå hjemmesider, apps, menukort og meget andet på.

LÆS OGSÅ:  Hvordan bliver man ambulanceredder?

Hvis du endnu ikke har benyttet dig af QR-koder, bør du derfor ikke tøve med at begynde på det. Naturligvis er det ikke i alle tilfælde, at det giver mening, men i mange gør det. Og du kan endda ende i situationer, hvor du nærmest er tvunget til at benytte dig af en QR-kode.

Er kommet for at blive

Ganske vist er det ikke alle, der har taget QR-koder til sig, men det betyder ikke, at de er på vej væk. Tværtimod tyder alt på, at de er kommet for at blive. Derfor er det heller ikke usandsynligt, at man kommer til at se disse koder flere og flere steder.

Det hænger selvfølgelig sammen med, at der hele tiden dukker nyde måder op, som de kan bruges på. Derfor er der også flere og flere virksomheder, der tager dem til sig. Dette kan være med henblik på alt fra at forbedre sikkerheden til at give bedre brugervenlighed.

Er du ikke den store fan af QR-koder, bliver du sandsynligvis nødt til at acceptere, at de kommer til at være en del af din fremtid. Selvfølgelig kan man selv bestemme, om man vil bruge dem eller ej. Dog kan man ende i situationer, hvor det kan vise sig at blive nødvendigt.