Hvordan sletter man apps på Android?

Der kan selvfølgelig være flere årsager til, at du vil slette apps på Android. Det kan skyldes, at du ikke længere bruger dem eller at du er løbet tør for plads. Dette er naturligvis blandt de mest almindelige årsager til, at man vil slette sine apps.

Er du relativt ny bruger af Android, ved du måske ikke, hvordan du bærer dig ad med dette. Heldigvis er det hverken svært eller tidskrævende at slette applikationer på Android. Derimod er det både nemt og hurtigt klaret.

Leder du efter en guide til, hvordan man gør dette, er du landet det rette sted. I denne artikel bliver du præsenteret for en række måder, hvorpå du kan slette apps på din Android-enhed. Det gælder, uanset om det er en smartphone eller en tablet-pc.

Slet apps i Indstillinger på Android

Hvis du har et ønske om at afinstallere og fjerne apps på Android, kan du gøre det på flere måder. Det letteste er at fjerne dem via ‘Indstillinger’. Dette kan du gøre, uanset om du f.eks. har en Huawei-, OnePlus- eller måske Samsung Galaxy-enhed.

Årsagen til, at du bør gøre det på denne måde er, at det er nemt. Det er især tilfældet, hvis du har planer om at slette flere apps på samme tid. Under ‘Indstillinger’ kan du nemlig finde en oversigt over alle apps, der er installeret på din enhed.

 1. For at slette apps på denne måde, skal du blot følge de trin, du finder herunder:
 2. Du skal starte med at klikke dig ind i ‘Indstillinger’ på din enhed
 3. Her skal du klikke på ‘Apps’, hvorefter du vil få vist alle installerede applikationer
 4. Nu skal du finde den app, du vil fjerne, og klikke på den
 5. Dernæst skal du klikke på ‘Afinstaller’ og bekræfte ved at klikke på ‘OK’

Hvis du har planer om at rydde op på din enhed, ønsker du måske at slette flere apps. Er det tilfældet, bør du gøre det via Indstillinger. For at slette endnu en app, skal du blot gentage de trin, du finder herover.

LÆS OGSÅ:  Hvordan caster man fra Mac til Chromecast?

Slet apps i Google Play Butik

En anden mulighed, du kan benytte, hvis du ønsker at slette en eller flere apps, er at logge ind i Google Play Butik. For at gøre dette, skal du starte med at finde appen Google Play Butik på din enhed. Denne klikker du på, for at åbne applikationen.

Dette er også en glimrende løsning, hvis du ønsker at slette mere end en app. Her kan du nemlig finde en samle oversigt over alle applikationer, der er hentet og installeret via Google Play Butik. Derfor kan du også nemt slette dem herfra.

Ønsker du at gøre dette, så skal du blot følge de trin, du bliver præsenteret for herunder:

 1. Du skal starte med at åbne Google Play Butik på din enhed
 2. Inde i appen skal du klikke på profilbillede i toppen
 3. Nu skal du trykke ‘Administrer apps og enhed’, hvor du skal navigere til fanen ‘Administrer’
 4. Her skal du finde den app, du ønsker at fjerne, og markere afkrydsningsfeltet ud for den
 5. Når du har gjort dette, skal du blot trykket på ikonet, der forestiller en skraldespand
 6. Slutteligt skal du trykke på ‘Afinstaller’

Hvis du har et ønske om at slette flere apps på én gang, skal du blot afkrydse feltet ud for disse. Derfor er det en god løsning at vælge, hvis du gerne vil slette flere apps. Ønsker du derimod kun at slette en enkelt app, er der andre løsninger, der er bedre.

Slet apps fra startskærmen

Der bør ikke herske tvivl om, at dette er både den letteste og hurtigste måde at slette en app på. Det gør sig gældende, hvad enten der er tale om en smartphone eller tablet. Dog virker dette ikke på enheder, der er drevet af en ældre version af Android.

Såfremt metoden herunder ikke fungerer på din enhed, skyldes det, at din version af Android er for gammel. I et sådant tilfælde skal du i stedet benytte dig af en af de andre muligheder i denne artikel.

Hvis du vil slette apps fra enten appskuffe eller startskærm, skal du følge trinene herunder:

 1. Tryk og hold din finger på den app, du vil slette. Det gælder, uanset om den befinder sig i appskuffen eller på startskærmen
 2. Nu skal du trække den til afsnittet ‘Afinstaller’, som bliver vist på skærmen
 3. Dernæst bliver du præsenteret for en popup-vindue. I dette vindue skal du blot klikke på ‘OK’
LÆS OGSÅ:  Hvordan låser man et Word-dokument?

Ønsker du at slette flere af dine apps, kan du blot gentage dette. Det kan naturligvis tage en del tid, hvis du har mange apps, der skal slettes. Til dette formål vil det derfor bedre kunne svare sig, at du bruger en af de to andre muligheder.

Hvad sker der, hvis jeg sletter en købt app?

Der er mange, der er bekymrede for at komme til at slette en app, der har betalt for i Google Play Butik. Det skyldes, at de tror, at de bliver nødt til at betale for den igen. Sådan forholder det sig dog ikke, da du kun skal betale for apps én gang.

Har du slettet en app, som du på et tidspunkt i fremtiden vil bruge igen, kan du derfor blot downloade den ganske gratis. Det betyder, at du kan slette og downloade den lige så mange gange, du vil.

Når du sletter en app, du har betalt for, bliver den angivet som ‘Købt’ i Google Play Butik. Har du et ønske om at hente den ned på din enhed igen, skal du blot trykke på ‘Hent’-knappen. Herefter vil du kunne hente den, uden at betale for det.

Ikke alle forudinstallerede applikationer kan slettes

Når du modtager din Android-enhed, vil der naturligvis være en række applikationer installeret på forhånd. Det er ikke sikkert, at du får brug for dem, men ikke alle kan slettes. Det skal du naturligvis sørge for at være opmærksom på.

Hvis du ikke ønsker at bruge dem eller se dem på din startskærm, kan du vælge at flytte dem ind i en mappe. Det er en god måde at organisere dine apps på. Desuden er det også værd at nævne, at det er muligt at deaktivere en række af dem.

Såfremt du skulle have et ønske om at deaktivere en eller flere apps, skal du blot følge trinene herunder. Dog er det vigtigt at påpege, at ikke alle apps kan deaktiveres.

 1. Først skridt er at åbne for ‘Indstillinger’ på din enhed
 2. Her skal du klikke på ‘Apps’, hvorefter du skal finde den app, du ønsker at deaktivere
 3. Nu skal du blot trykke på ‘Deaktiver’, hvorefter du skal bekræfte med et klik på knappen ‘Deaktiver app’
LÆS OGSÅ:  Hvordan bliver man programmør?

Når du har deaktiveret en app, er det ikke ensbetydende med, at den er slettet. Derimod vil det blot betyde, at den ikke længere er at finde på hjemmeskærmen. For mange er dette dog også tilstrækkeligt, da de blot har ønsket at rydde op.

En god idé at rydde op i dine apps

Der er stor forskel på Android-brugerne, når det kommer til apps. Der findes mange, der nærmest ikke henter en eneste app til deres enhed. Det skyldes, at de kun bruger den til e-mail, SMS og sociale medier. Derfor har de ikke brug for andre apps.

Omvendt er der også andre, der ender med at hente rigtig mange apps. Det kan skyldes, at de vil teste dem, eller derimod bruger enheden til mange formål. Hvis du ofte henter nye apps til din telefon, bør du rydde op i dem i ny og næ.

Når der er mange apps på din smartphone eller tablet-pc, optager de også en del plads på enhedens harddisk. Det betyder ikke blot, at du ikke kan bruge denne plads til andre ting. Det betyder også, at din enhed kan blive sløv af det.

Derfor anbefales det, at du i ny og næ rydder op i dine apps. F.eks. kan du lave en aftale med dig selv om, at du slette alle apps, der ikke har været brugt i over en måned. Viser det sig, at du får brug for en af disse i fremtiden, kan du blot hente den igen.

Ikke alle husker at gøre dette

Det er bestemt ikke alle, der husker at rydde op i deres apps. Derimod er der mange, der har et utal af applikationer installeret på deres Android-enhed, som de ikke bruger. Det er gør ikke blot, at hjemmeskærmen er rodet, men det optager også en del plads.

Hvis du ikke rydder op i dine apps, vil det sandsynligvis ende med, at din hukommelsesplads er fyldt. Det samme gør sig gældende, hvis du tager mange billeder og videoer. Det er nemlig også noget, der kan ende med at optage en del plads på enheden.

Faktisk vil det være en god idé at gøre det til en vane at rydde op i både apps, billeder og andet. Gør du det f.eks. én gang om måneden, er du sikker på, at du ikke glemmer det. Eksempelvis kan du gøre det til en vane at slette apps osv. den første hverdag i hver måned.