Hvordan sletter man en Instagram-profil?

Har du et ønske om at slette din konto på Instagram? I så fald kan du ikke få Meta til at gøre det for dig. Derimod er det noget, du selv skal gøre. For at kunne gøre dette, skal du kunne logge ind på den pågældende profil, hvor du kan anmode om at få den slettet.

Såfremt du ikke kan huske dit brugernavn eller din adgangskode, er det ikke muligt at slette din konto. Derfor vil det være nødvendigt, at du først genskaber adgang til den pågældende konto. Det kan du f.eks. gøre ved at bede om at få nulstillet din adgangskode.

Inden du slette din konto, er det en god idé at downloade en kopi af dine oplysninger. På denne måde kan du downloade dine opslag, herunder billeder og videoer. Når du sletter din konto, bliver alle dine opslag nemlig slettet fra Metas servere.

Har du besluttet dig for, at du gerne vil slette din konto på Instagram, så er du landet på den rette side. I denne artikel finder du nemlig en guide til, hvordan du bærer dig ad med dette. Du finder både en guide til at gøre det fra din computer og fra din iPhone.

Sådan sletter du Instagram-konto på computer

Har du besluttet dig for, at du gerne vil slette din Instagram-konto? Hvis ja, så skal du vide, at der er forskellige måder at gøre det på. Gør du det via din computer, er fremgangsmåden en anden, end hvis du vælger at bruge din iPhone til det.

Ønsker du at slette din konto på Instagram via din computer, er det nedenstående fremgangsmåde, du skal benytte:

 1. Første skridt er selvfølgelig at logge ind på din konto på Instagram
 2. Når du har gjort det, skal du klikke på ‘Mere’ nederst til venstre’, og dernæst på ‘Indstillinger’
 3. Her kan du vælge punktet ‘Kontocenter’, hvorefter du skal klikke på ‘Personlige oplysninger’
 4. Nu kan du klikke på punktet ‘Ejerskab og kontrol over konto’, og dernæst på punktet ‘Deaktivering eller sletning’
 5. På næste side skal du vælge den konto, du ønsker at slette
 6. Til slut skal du klikke på ‘Slet konto’, og runde af med at klikke på ‘Fortsæt’
LÆS OGSÅ:  Hvordan gør jeg min Mac hurtigere?

Når du har gjort dette, har du sat din konto til at blive slettet. Det betyder, at der er tale om en permanent sletning. Når det er gennemført, har du derfor ikke mulighed for at logge ind på din konto eller finde noget af dit gamle indhold igen.

Sådan sletter du Instagram-konto på iPhone

Hvis du ikke ønsker at bruge din computer til at slette din konto på Instagram, kan du i stedet bruge din iPhone til det. Det er naturligvis en fordel, at det er tilfældet, hvis du allerede er logget ind på appen. Dermed kan du blive fri for at ligge ind på via en computer.

For at slette din konto via din iPhone, skal du igennem en række trin, inden du er færdig. Disse trin er beskrevet herunder:

 1. Tryk på dit profilbillede nederst til højre for at gå til din profil
 2. Vælg menuen i øverste højre hjørne, og tryk derefter på ‘Indstillinger og privatindstillinger’
 3. Nu skal du klikke på ‘Kontocenter’, hvorefter du vælger punktet ‘Personlige oplysninger’
 4. På næste side kan du klikke på et punkt, der hedder ‘Ejerskab og kontrol over konto’, hvorefter du skal klikke på ‘Deaktivering eller sletning’
 5. Tryk nu på den konto, du ønsker at slette, og tryk på ‘Slet konto’
 6. Til sidst skal du runde af med at klikke på ‘Fortsæt’

Når du har gjort dette, har du bedt Instagram om at gå i gang med at slette din konto. Som der også er givet udtryk for herover, så er der tale om en permanent sletning. Når processen er blevet gennemført, vil både din konto og alt indhold være slettet.

LÆS OGSÅ:  Hvordan bliver man IT-supporter?

Hvad sker der, når jeg sletter min Instagram-konto?

Har du gjort dig tanker om at slette din Instagram-konto, er det vigtigt at overveje det nøje. Det skyldes, at der er tale om en permanent sletning, hvorfor både din profil og alt indhold slettes. Når processen er gennemført, kan du ikke lave om på dette.

Derfor er det vigtigt, at du er indstillet på, at det er den rette beslutning. Hvis du blot har brug for en lille pause, fordi du føler, at du bruger for meget tid på det sociale medie, så bør du i stedet deaktivere din profil. Når du gør det, så kan du blot genaktivere den igen senere.

Netop af denne grund ender de fleste også med at gøre dette. Dermed er de nemlig sikre på, at de kan vende tilbage til det sociale medie, hvis de skulle få lyst til dette. Hvis du ikke får lyst til at vende retur, kan du naturligvis slette din profil permanent på et senere tidspunkt.

I og med, at alt indhold bliver slettet, når du sletter din profil, anbefales det at downloade en kopi, inden du gør det. Dermed kan du hente alle dine billeder og videoer ned på din computer. Efterfølgende kan du med fordel opbevare dem i f.eks. Dropbox eller Google Drive.

Kan man annullere sletningen?

Når du har sat din konto til at blive slettet, går der 30 dage, inden det er blevet gennemført. Det vil sige, at du har 30 dage til at fortryde din beslutning om det. Ender du med at fortryde, kan du blot logge ind på din konto, og klikke på ‘Annuller sletning’.

Hvis du ender med at ombestemme dig efter de 30 dage er gået, er der ikke noget at gøre. I en sådan situation er din konto nemlig både lukket og slettet, og der er ingen mulighed for at gendanne den. Netop derfor er det afgørende, at du overvejer det nøje.

LÆS OGSÅ:  Hvordan afmelder man Spotify Premium?

Der har været flere situationer, hvor folk har slettet deres konto, og et stykke tid efter fortrudt det. Hvis dette sker indenfor de 30 dage, er det ikke et problem. Her kan de blot logge ind og gendanne kontoen. Er de 30 dage gået, bliver de nødt til at lave en helt ny konto.

Er du det mindste i tvivl om, at du på et tidspunkt kan komme til at bruge det sociale medie igen, bør du nøjes med at deaktivere din konto. Hvis du gør dette, er du sikker på, at du nemt kan åbne den igen. Dette gælder også, hvis du venter mere end 30 dage.

De fleste vælger at deaktivere deres konto

Når man skal deaktivere eller slette sin konto på Instagram, er det vigtigt at vælge med omhu. Som angivet herover, er det nemlig ikke muligt at gøre det om, når dit indhold først er slettet. Derimod vil det betyde, at alt dit indhold bliver slettet og fjernet.

I og med, at mange ikke føler sig sikre på, at de er helt færdige med at bruge Instagram, afholder de sig fra at slette deres konto. I stedet vælger de at deaktivere den, da det betyder, at de har nemt ved at vende tilbage, hvis de skulle beslutte sig for dette.

Hvis du vil være på den sikre side, skal du naturligvis også nøjes med at deaktivere din profil, i stedet for at slette den helt. Skulle det ende med, at du fortryder din beslutning, vil du naturligvis sætte stor pris på, at du har valgt kun at deaktivere den.

Føler du dig derimod helt og aldeles overbevist om, at det er den rette beslutning at slette den helt, kan du sagtens gøre dette. Det er dog værd at understrege, at det selvfølgelig ikke er uden grund, at de fleste beslutter sig for un at deaktivere deres konto på Instagram.