Hvordan sletter man sin Facebook-profil?

Har du besluttet dig for at slette din Facebook-profil? Men kan du ikke finde ud af, hvordan du egentlig bærer dig ad med dette. I så fald er du ikke den eneste. Meta, som står bag Facebook og Instagram, har nemlig ikke gjort det nemt at slette en konto.

Netop derfor har mange svært ved at slette deres konto, selvom de ikke længere ønsker, at den skal være aktiv. Hvis det også er tilfældet for dig, er du heldigvis havnet på den rette side. I denne artikel finder du nemlig en guide til, hvordan du sletter din Facebook-konto.

Inden du gør det, skal du naturligvis overveje det nøje. Det skyldes, at du ikke har mulighed for at genskabe din konto, hvis den først er blevet slettet. Når du bekræfter sletningen af din konto, er det for sent at fortryde, eftersom alle dine data bliver slettet. 

Sådan sletter du din Facebook

Har du besluttet dig for, at du vil slette din Facebook? Hvis ja, så skal du starte med at klikke på dit profilbillede øverst til højre på Facebook. Her skal du vælge punktet ‘Indstillinger og privatindstillinger’, hvorefter du skal vælge ‘Indstillinger’.

Hvis du kan se punktet ‘Kontocenter’ øverst til venstre i menuen, kan du slette din konto via Kontocenter. Hvis du derimod finder punktet nederst til venstre i din menu, kan du slette din konto under indstillinger. Begge dele finder du en guide til herunder:

Sådan sletter du din Facebook-konto i Kontocenter

Hvis du ønsker at slette din Facebook-konto, er der flere måder at gøre det på. Det skyldes, at indstillingerne ikke ser ens ud for alle brugere. Ønsker du at bruge Kontocenter til at slette din konto, skal du følge trinene herunder:

 1. Start med at klikke på dit profilbillede øverst til højre på Facebook
 2. Klik dernæst på ‘Indstillinger og privatindstillinger’, klik derefter på ‘Indstillinger’
 3. Nu skal du vælge ‘Kontocenter’ øverst til venstre på skærmen
 4. Her kan du klikke på punktet ‘Personlige oplysninger’ under ‘Kontoindstillinger’
 5. Når du har gjort det skal du trykke på ‘Ejerskab og kontrol over konto’
 6. Næste skridt er at klikke på ‘Deaktivering eller sletning’
 7. Nu skal du vælge den konto eller profil, du ønsker at slette
 8. Når du har valgt, skal du vælge ‘Slet konto’
 9. Klik herefter på ‘Fortsæt’, og følg derefter vejledningen, inden du kan bekræfte din sletning
LÆS OGSÅ:  Hvordan bliver man laborant?

Nu har du sat Facebook i gang med at slette din profil. Det betyder, at du ikke blot har deaktiveret den, men derimod er i gang med at slette alle dine data. Derfor vil din profil blive slettet permanent, så du ikke længere har mulighed for at tilgå den.

Sådan sletter du din Facebook-konto via Facebook-indstillinger

Hvis du ikke har mulighed for at bruge metoden, der er beskrevet herover, er det ikke ensbetydende med, at du ikke kan slette din konto. Derimod betyder det blot, at du skal benytte en anden metode. Denne metode bliver du introduceret til herunder.

 1. Det første, du skal gøre, er at klikke på dit profilbillede øverst til højre på Facebook
 2. Nu skal du klikke på ‘Indstillinger og privatindstillinger’, hvorefter du skal vælge punktet ‘Indstillinger’
 3. På næste side skal du trykke på ‘Dine Facebook-oplysninger’, og dernæst punktet ‘Deaktivering og sletning’
 4. Her skal du klikke på ‘Slet konto’, og vælge ‘Fortsæt til sletning af konto’
 5. Nu trykker du på ‘Slet konto’, hvilket du bekræfter ved at angive din adgangskode
 6. Til slut skal du blot trykke på ‘Fortsæt’

Når du har fuldført dette, har du sat gang i sletningen af din Facebook-konto. Det betyder naturligvis, at den bliver slettet helt. Som angivet tidligere, er der ikke tale om en deaktivering eller en pausetilstand. Det er derimod en komplet sletning af kontoen og dens data.

Kan jeg annullere sletning af min Facebook-konto?

Det kan naturligvis ikke udelukkes, at du ender med at fortryde, at du har slettet din konto. Hvis det sker inden der er gået 30 dage, kan du nå at annullere din sletning. Er der gået 30 dage, er der ikke noget at gøre, da alle dine oplysninger vil være slettet på dette tidspunkt.

Når dine data og oplysninger først er blevet slettet, vil det ikke være muligt at gendanne dem. Derfor er det vigtigt, at du overvejer nøje, om du faktisk ønsker at slette din konto. Har du blot brug for en pause, bør du i stedet overveje at deaktivere din konto.

I denne forbindelse bør det naturligvis nævnes, at alle dine opslag, billeder osv. også slettes. Der kan dog gå op til 90 dage fra starten af processen, inden alle ting er blevet slettet. Mens de bliver slettet af Facebook, vil de ikke være tilgængelige for andre brugere.

Har du fortrudt, at du har slettet din konto på Facebook? Og er der ikke gået 30 dage? I så fald skal du blot følge disse to trin, for at annullere din sletning.

 1. Log ind på din Facebook-konto senest 30 dage efter sletningen
 2. Klik på ‘Annuller sletning’
 3. Begynd at bruge din konto igen
LÆS OGSÅ:  Hvordan renser man iPhone-stik?

Som du kan se herover, er det ikke svært at annullere en sletning. Når du ikke at gøre det, inden der er gået 30 dage, er der dog ikke noget at gøre. På dette tidspunkt bortfalder din mulighed nemlig for at gendanne din konto.

Hvad sker der, hvis jeg sletter min Facebook-konto?

Overvejer du at slette din Facebook, skal du – som sagt – overveje det nøje. Det skyldes, at du ikke vil være i stand til at genaktivere den, når fristen på 30 dage er overskredet. Derfor vil du også miste alle de billeder, opslag osv., der er på kontoen.

Når du sletter din profil, bliver både billeder, opslag, videoer og alt andet slettet permanent. Du har ikke mulighed for at genskabe dette indhold på et senere tidspunkt. Ligeledes vil du heller ikke kunne bruge din konto til at tilgå Facebook Messenger.

Bruger du Facebook til at logge ind på apps og hjemmesider, vil du også miste denne mulighed. Har du f.eks. tilmeldt dig via din Facebook-konto hos Spotify, Pinterest eller lignende, skal du kontakte dem med henblik på at gendanne disse konti.

Naturligvis vil dine venner stadig kunne se de beskeder, du har sendt til dem, selvom du har slettet din konto. De kan dog ikke se, at de er sendt af dig. Derimod vil der blot stå, at de har modtaget beskederne fra en Facebook-konto, der ikke længere eksisterer.

Overvej det nøje, inden du sletter din konto

Det er vigtigt, at du ikke træffer en forhastet beslutning, hvis du overvejer at slette din Facebook-konto. Som angivet flere gange herover, er der ingen mulighed for at genskabe slettet indhold, hvis det ikke er gjort indenfor fristen på 30 dage.

Er der den mindste chance for, at du kan ende med at fortryde din beslutning, bør du afholde dig fra det. I stedet bør du blot deaktivere din konto. Det vil betyde, at den ikke længere er synlig for dig selv eller andre, men indholdet bliver gemt på Metas servere.

Derfor anbefales det naturligvis at vælge denne mulighed, hvis du ikke har intentioner om at forlade Facebook permanent. Er du eksempelvis overbevist om, at det er slut med at bruge det sociale medie, kan du godt slette din konto permanent. Men brug lidt tid på at overveje det.

LÆS OGSÅ:  Hvordan optager man lyd på iPhone?

Sådan kan du midlertidigt deaktivere din Facebook-konto

Hvis du ikke ønsker at slette din konto helt, er det muligt at deaktivere den. Fordelen ved dette er, at du ikke sletter alle dine data, ved at gøre dette. Derimod sætter du blot din adgang på pause, mens din profil også bliver skjult for andre brugere.

Som regel er det en god idé at vælge denne løsning, hvis du ikke er sikker på, at du vil slette din konto. Hvis du er det mindste i tvivl om det, bør du derfor vælge denne løsning. Ønsker du at deaktivere din konto midlertidigt, skal du blot følge trinene herunder:

 1. Du skal starte med at klikke på dit profilbillede øverst til højre på Facebook
 2. Her skal du først vælge ‘Indstillinger og privatindstillinger’, hvorefter du skal vælge punktet ‘Indstillinger’
 3. Nu kan du vælge ‘Kontocenter’ øverst til venstre på din skærm
 4. Dernæst skal du vælge det punkt, der hedder ‘Personlige oplysninger’, som ligger under punktet ‘Kontoindstilligner’
 5. Når dette er gjort, skal du vælge punktet ‘Ejerskab og kontrol over konto’, og dernæst klikke på ‘Deaktivering eller sletning’
 6. Næste skridt er at vælge den konto eller profil, du vil deaktivere, og dernæst klikke på ‘Deaktiver konto’
 7. Klik nu på ‘Fortsæt’, og følg derefter vejledningen for at bekræfte

Fordelen ved at vælge denne løsning er, at du ikke sletter din konto permanent. Det betyder, at du kan vende tilbage og gendanne den, hvis du ønsker dette. Der er ikke nogen grænse for, hvor lang tid dit indhold bliver opbevaret, hvorfor det ikke slettes.

Ønsker du derimod at forlade platformen, og vil du være sikker på, at dit indhold bliver slettet, så er dette ikke den rette løsning. Det vidner selvfølgelig om, at du er nødt til at overveje, hvad der egentlig er årsagen til, at du vil deaktivere eller slette din konto.

De fleste ender med at deaktivere

Selvom der er mulighed for at slette en konto helt, er det de færreste, der ender med at gøre dette. Derimod ønsker de blot at tage sig en pause fra det sociale medie, hvilket kan skyldes, at de tilbringer for meget tid på platformen.

Hvis dette også er årsagen for dig, så kan det ikke anbefales, at du sletter din konto. Det kan nemlig ikke udelukkes, at du ender med at vende tilbage igen på et senere tidspunkt. Gør du det, vil du sandsynligvis fortryde, at du har slettet din konto.

Netop fordi mange ikke er sikre på, om de har lyst til at vende tilbage på et senere tidspunkt, vælger de fleste blot at deaktivere deres konto. Skulle det vise sig, at de senere vil gendanne, kan de gøre dette, men de kan også slette den helt, hvis de ønsker dette.